Migrant iz Somalije prerušen u medicinsku sestru pokušao silovati ženu u rađaoni!!!

Pin It

Related image

Talijanska izvještajna agencija ANSA piše kako je 38-godišnji Somalijac Ali Abdella pokušao silovati 43-godišnju ženu – na stolu za rađanje! I to u četiri ujutro na samu Novu godinu!

To se dogodilo u rimskoj bolnici Sant’Eugenio. 43-godišnja žena je došla u bolnicu s trudovima i odvedena je u rađaonu, a imigrant iz Somalije se uvukao neopažen u bolnicu, računajući vjerojatno na slabije kontrole na samu novogodišnju noć, ukrao u spremištu odoru medicinske sestre i ušao u rađaonu. Potom je zgrabio ženu jednom rukom za lijevo bedro, a drugom počeo masturbirati! Rodilja je doživjela težak šok, počela je vrištati i dozivati u panici. Dvije prave medicinske sestre i doktor odmah su došli te pozvali policiju i zadržali Somalijca do njihovog dolaska. Uhićen je i optužen za seksualno nasilje i krađu.

10. siječnja će se Somalijac naći pred sudom. Do tada će, kako to nije Hrvatska, biti u pritvoru: tako je 2. siječnja odlučio Peti kazneni sud u Rimu koji je i potvrdio optužnicu. Pravnica Alessia Giordano, koja zastupa Alija Abdellu, rekla je na sudu 2. siječnja, na preliminarnom saslušanju, kako nema pojma zašto je njen klijent na novogodišnju noć bio u bolnici i što je tamo radio. “Samo Bog to zna”, rekla je.

No najavila je da će tražiti za njega psihijatrijsko vještačenje, tj. pokušat će ga osloboditi time da je neuračunljiv, odnosno da se radi o mentalno nestabilnom pojedincu kojem je potrebna liječnička pomoć. No, prema navodima nekih medija, Somalijac već ima nekoliko optužnica iz prošlosti. Talijanski mediji pišu kako je Abdela u Italiji već punih pet godina i kako ima dozvolu boravka – dakle, ne radi se o ilegalnom imigrantu – ali je za tih pet godina uspio skupiti i lijep broj kaznenih prijava, kažu talijanski mediji ne precizirajući o kolikom broju je riječ.

Ovaj napad je možda najbizarniji, no nije jedini: ova Nova godina je na zapadu prošla u ozračju straha i napada na bijele žene. U Njemačkoj je prošle godine također 18-godišnji “tražitelj azila” iz Somalije uhićen iz sličnog razloga – za seksualno zlostavljanje dvoje starijih muškaraca u staračkom domu u Neuenhausu. Kad mu se supruga jednog od te dvojice suprotstavila, ubio ju je. To nije omelo vlasti u Švedskoj da donesu odluku da će ubuduće smještati imigrante u staračke domove, među ostalim, jer ponestaje smještajnih kapaciteta. Idući korak je vjerojatno smještanje istih u – rodilišta i bolnice.

Somalijci su često uključeni u trgovinu ljudima u Italiji i dovođenje novih “izbjeglica”. U listopadu, Somalijac Osman M. osuđen je pred sudom u Italiji za silovanje, mučenje i ubojstva drugih imigranata koji su s njim putovali na čamcu iz Afrike u Europu. Tada su izbjeglice – muslimani bacili u more izbjeglice kršćane i pustili da se ovi udave. Papa je pak na Novu godinu ponovo pozvao na otvorenost prema izbjeglicama: “Pitamo se koliko će još dugo ljudska zloća nastaviti širiti nasilje i mržnju u svijetu i odnositi tolike nedužne žrtve (…) vidimo mnoštvo muškaraca, žena i djece koji bježe od rata, gladi i progona, spremni izvrgnuti se pogiblji samo da bi uživali osnovna ljudska prava”, istaknuo je Papa pred 10.000 vjernika koji su došli na Trg svetog Petra kako bi čuli njegovu novogodišnju homiliju.

Spomenimo i kako je jedan drugi Somalijac gotovo istog imena – Abdalla Ali Hemed – pred dvije godine u Britaniji izvojevao veliku sudsku pobjedu, kad je temeljem tužbe da su mu povrijeđena ljudska prava uspio spriječiti da ga deportiraju iz Velike Britanije, nakon što je osuđen za seriju od šest seksualnih napada, uključujući jedan u kojem je ženu drogirao i silovao niti 24 sata nakon što je pušten iz zatvora uz jamčevinu za drugi slučaj, a uz to je već prije bio osuđivan za zaseban slučaj silovanja i dva pokušaja. Još je u Britaniji i prima socijalnu pomoć.

Marcel Holjevac/dnevno.hr