Počela primjena cenzure: U Njemačkoj kaznene prijave za govor mržnje na društvenim mrežama

Pin It

Image result for eu censorship

U Njemačkoj se od Nove godine provodi zakon koji sprječava širenje “govora mržnje” društvenim medijima. Tako je, kazneno prijavljen i zastupnik suverenističke AfD Jens Maier jer je sina slavnog njemačkog tenisača Borisa Beckera, Nou Beckera, na twitteru nazvao “malim polu-crncem”, javlja HRT.

Noah Becker dao je intervju na temu rasizma u Berlinu. Zastupnika Maiera riječi tog dvadesettrogodišnjaka toliko su razljutile da je sina proslavljenog tenisača nazvao malim polucrncem. Rečenica je poslije uklonjena s njegove osobne stranice, a zastupnik se brani da autor objave nije on, nego njegov pomoćnik.

Prigovor AfD-a prije pet dana je osjetila i policija pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija. Nakon što je policija na službenim stranicama zaželjela sretnu novu godinu na njemačkom, engleskom, francuskom i arapskom, zastupnica Beatrix von Stroch reagirala je ovako: “Zašto službeni profil policije (…) tvita na arapskome? Mislite li da će to smiriti barbarske, muslimanske, silovateljske bande muškaraca?”

Policija je zastupnicu von Stroch odmah prijavila državnom odvjetništvu zbog poticanja na mržnju prema cijeloj jednoj društvenoj skupini. Uz policiju grada Kölna, kaznene prijave protiv njih privatno su podnijeli i mnogi građani koji su uočili “kršenje zakona”.

Od ove godine u Njemačkoj je na snazi novi zakon koji društvenim mrežama nalaže da govor mržnje i poticanje na nasilje moraju ukloniti u roku od 24 sata. U protivnom im prijete milijunske kazne u eurima. Tako su i sporne objave zastupnika protuimigrantske stranke ekspresno uklonjene. Na potezu je državno odvjetništvo, javlja HRT.

NWO gazi kršćanstvo, bijelu rasu i Europu i ne smiješ se niti žalit!?

priznajem.hr