Evo što zbog saborske većine financira Andrej Plenković!

Pin It

Suprotno uvjetima natječaja, Pupovčeve Novosti koriste novac hrvatskih građana za širenje netrpeljivosti prema Hrvatima i hrvatskoj državi. Vlada Andreja Plenkovića im unatoč tome nije oduzela sredstva, što predviđaju uvjeti natječaja, i zabranila prijavu na novi natječaj sljedeće tri godine

Udruga U ime obitelji u veljači prošle godine napravila je  analizu članaka iz tjednika Novosti u 2016. godini i dostavila izvješće premijeru Andreju Plenkoviću, članovima Nacionalnog vijeća za manjine, tadašnjem predsjedniku Sabora Boži Petrovu, članovima saborskog Odbora za manjine, Državnom odvjetništvu i Uredu za državnu reviziju.

Izvješće koje je sastavila udruga U ime obitelji ukazuje na brojne eksplicitne primjere izražavanja netolerancije prema većinskom hrvatskom stanovništvu, kao i ispunjavanje elemenata članka 349. Kaznenog zakona prema kojemu je grubo omalovažavanje Republike Hrvatske zakonski kažnjivo djelo.

Dokazuje da, suprotno uvjetima natječaja, Pupovčeve Novosti koriste novac hrvatskih građana za širenje netrpeljivosti prema Hrvatima i hrvatskoj državi. Vlada Andreja Plenkovića im unatoč tome nije oduzela sredstva, što predviđaju uvjeti natječaja, i zabranila prijavu na novi natječaj sljedeće tri godine.

Za ovo Novosti koriste novac hrvatskih građana:

Što je dobro u Hrvatskoj?

Siti tendencioznoga ljevičarskog kritizerstva i mrzovolje, a odlučni da u novu 2018. zakoračimo puni optimizma i vedrine, evidentirali smo pozitivne aspekte društvenih prilika u Hrvatskoj, nasuprot crnilu kojim nas zasipaju zlonamjernici. Četrdeset primjera koje navodimo samo su vrh jebenog brijega, ledenog bijega ili već nečeg sličnog.

1. Dobro je kada Zlatko Hasanbegović, povjesničar-revizionist i političar neoustaških afiniteta, postane član kazališnog vijeća HNK-a u Zagrebu, a vi živite u Splitu.

2. Dobro je kada se pod vodstvom pukovnika Marka Skeje i uz službeno pokroviteljstvo aktualnog gradonačelnika 10. travnja polaže vijenac pod splitski spomenik bojni ‘Rafael vitez Boban’, a vi živite u Zagrebu.

3. Dobro je kada se, po odluci hrvatskih vlasti, spomen-ploča s natpisom ‘Za dom spremni’ preseli iz Jasenovca u Novsku, a vi ste se već odselili u istome smjeru, ali par tisuća kilometara dalje.

4. Dobro je kada Kolinda Grabar Kitarović bez milosti, obzira i smisla za bolji ukus sramoti svoju zemlju pred međunarodnim diplomatskim krugovima, a vi se ne zovete Jakov.

5. Dobro je kada djecu u hrvatskim školama na satovima vjeronauka, povijesti i književnosti izlažu nemilosrdnoj indoktrinaciji i brutalnome ispiranju mozga, a vi više niste dijete.

6. Dobro je kada se, na inicijativu klera i nevladinih udruga katoličke provenijencije, u Hrvatskoj pokrene široka društvena akcija za zabranu abortusa, pa se čeka samo njena konačna zakonska finalizacija, a vas su već abortirali.

7. Dobro je kada se voljom visokih dostojanstvenika Katoličke crkve u Hrvatskoj raširi svijest o tome da su Hrvati Božji narod, te da je Hrvatska država pod Božjom zaštitom, a Bog ne postoji.

8. Dobro je kada se održava minuta šutnje za preminuloga hrvatskog generala kojeg je sud u Haagu osudio za najteže ratne zločine, a vi se nalazite izvan zgrade Hrvatskoga sabora.

9. Dobro je kada zbog zadnje presude Haškog suda, kojom je djelatnost nekadašnjeg državnog vrha ocijenjena kao ‘udruženi zločinački pothvat’, cijelu Hrvatsku zaboli duša, a vi se pitate zbog čega vam je duša smještena u predjelu prepona.

10. Dobro je kada Hrvatska televizija iz sata u sat proizvodi najidiotskiju režimsku propagandu i stimulira nacionalističku histeriju, a vi nemate televizor.

11. Dobro je kada sisački biskup Vlado Košić na svetoj misi o Srbima, ljevičarima i antifašistima govori stvari koje ne bi ni pas s maslom polizao, a vama ionako nije dopušteno da u prostor namijenjen liturgiji uvodite svoga psa.

12. Dobro je kada hrvatski premijer Andrej Plenković izjavljuje da njegova vlada ‘osuđuje oba totalitarizma’, a vi se pitate zbog čega taj inače skroman čovjek udvostručuje učinak svoje vladavine.

13. Dobro je kada udruga U ime obitelji dobije novac iz državnoga proračuna da bi se nastavila zalagati za kršenja prava manjinskih skupina, a vaša su prava već skršena.

14. Dobro je kada se Trg maršala Tita u Zagrebu preimenuje u Trg Republike Hrvatske, a vas opsjeda pitanje zbog čega taj trg stalno dobiva ime po mrtvacima.

15. Dobro je kada hrvatska policija beskrupulozno premlaćuje izbjeglice koji pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, a vi niste među njima, jer imate na umu legalno putovanje u suprotnome pravcu.

16. Dobro je kada Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac dobije pedeset tisuća kuna od Ministarstva branitelja da bi nastavilo svoje aktivnosti na umanjivanju žrtava nekadašnjeg ustaškog režima, a vi niste žrtva nekadašnjeg ustaškog režima, nego ovog sadašnjeg.

17. Dobro je kada se u splitskoj Lori podigne spomenik vojnoj jedinici čiji su pripadnici mučili i ubijali zarobljene civile srpske nacionalnosti, a vi živite na splitskim Bačvicama.

18. Dobro je kada se otkrije da je predsjednik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks nekoć surađivao s Udbom, a vi shvatite kako – budući da Šeks predsjedava Savjetodavnim vijećem HDZ-a – ta suradnja nije prekinuta.

19. Dobro je kada ministar obrane u zemlji koja postaje svjetska velesila po raširenosti bijede i siromaštva još uvijek prikuplja sumu od najmanje petsto milijuna eura za kupovinu eskadrile borbenih aviona, a vi ste već kupili avionsku kartu za Frankfurt u jednom smjeru.

20. Dobro je kada avioni za Frankfurt lete na mlazni, a oni iz hrvatske vojne eskadrile na mamlazni pogon.

21. Dobro je kada se hrvatski nacionalizam nametne kao jedini dopušteni pogled na svijet, a vi imate neizlječive probleme s vidom.

22. Dobro je kada Velimir Bujanec, nakon što je pravomoćno osuđen zbog plaćanja prostitutki kokainom, ugosti u svojoj emisiji Slavena Leticu i Slobodana Prosperova Novaka, a vi osjetite poriv da ga prijavite nadležnima zbog ponavljanja kaznenoga djela.

23. Dobro je kada je stav da Hrvatska tokom rata nije poduzela agresiju na Bosnu i Hercegovinu obavezan za svakoga, a vi se osjećate kao nitko i ništa.

24. Dobro je kada se nastavlja kolektivno silovanje mitom o Domovinskom ratu, a vi ste već podmićeni nečim drugim.

25. Dobro je kada ministar zdravstva pozove građane da uplaćuju dobrovoljne priloge u državni proračun za potrebe liječenja teško oboljelih, a vi se ponadate da će ta sredstva biti upotrijebljena za medicinsku pomoć bolesniku na čelu Ministarstva zdravstva.

26. Dobro je kada kriminalna organizacija pod paskom Zdravka Mamića i Davora Šukera brine o uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije, a vi navijate za Brazil.

27. Dobro je kada Vesna Pusić i Stjepan Mesić bivaju oglašeni kao okorjeli neprijatelji hrvatskoga naroda, a vi niste pripadnik hrvatskoga naroda.

28. Dobro je kada figure poput Slobodana Praljka, Darija Kordića ili Mirka Norca postaju uzori mladoj generaciji, a vi niste dio mlade generacije.

29. Dobro je kada se u Hrvatskoj stalno otkrivaju nove jame u koje su zloglasni partizani bacali uzorne hrvatske domoljube, pa rastu šanse da će i aktualna vlada upasti u jednu od njih.

30. Dobro je kada se, radi učvršćivanja nacionalističke diktature, pokreću hajke na fiktivne Jugoslavene, a vaše jugoslavenstvo nije fikcija.

31. Dobro je kada predsjednik Vlade pokvareno laže da se u Hrvatskoj živi bolje nego ikada prije, a vi pokvareno lažete da mu vjerujete.

32. Dobro je kada se ustaško skandiranje na nogometnim stadionima naziva ‘veličanstvenom atmosferom’, a vi niste udana za Jakova.

33. Dobro je kada se u svakom selu podiže spomenik Prvome Hrvatskom Predsjedniku Franji Tuđmanu, a vama narastu krila, pa se osjećate ispunjeni pijetetom kao golub protočnoga probavnog trakta.

34. Dobro je kada dominantno stanje svijesti u Hrvatskoj diktiraju najmračniji konzervativni krugovi, a vi se, zbog predugog zurenja u grb, priklanjate kvadratima.

35. Dobro je kada svi nagađaju kada će Milijan Brkić zabiti Andreju Plenkoviću nož u leđa, a vi ste po pitanju tajminga ravnodušni, brinući se samo o tome hoće li će dotični izabrati sječivo dovoljne dužine.

36. Dobro je kada se šovinistička mržnja u Hrvatskoj širi poput epidemije gripe, a vi ste se u doba malodušnosti podvrgnuli vakcinaciji

37. Dobro je kada najveća hrvatska tvrtka, koncern Agrokor, raskošno propada, uz izvjesnost da će hiljade radnika ostati bez posla, a vi ste nezaposleni u nekoj drugoj kompaniji.

38. Dobro je kada Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti po doprinosu fašizaciji društva postaje nalik Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a vi držite da je obratno.

39. Dobro je kada vrh Katoličke crkve u Hrvatskoj širi uvjerenje da će se proglašenjem kardinala Alojzija Stepinca svecem ispuniti Božja volja, a Bog i dalje ne postoji.

40. Dobro je kada zbog ukupnih prilika i odvratnosti kojima vas one ispunjavaju poželite zauvijek otići iz zemlje u kojoj ste rođeni, a onda se sjetite da ste to učinili još lani.

Izvor: narod.hr