Pollicija zabranila dogovoreni prosvjedni skup protiv Vučića, održao se na Jelačić placu

Pin It

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu okupilo se više od tisuću prosvjednika. Kažu, bilo bi ih i više da policija nije jutros u 7 sati zabranila već dogovoreni prosvjedni skup, pa se morao održati na Trgu bana Jelačića, javlja HRT. Upravo je zbog toga i činjenice da u Hrvatsku dolazi Aleksandar Vučić, orilo “izdaja”, čuli su se jaki zvižduci, pogotovo u trenucima kad su se puštali Vučićevi govori koje je govorio 1994. u Glini te njima huškao protiv Hrvatske.

Pitanje je kako će se sve dalje razvijati. Prosvjednici najavljuju da će se njihov glas ipak čuti jer kreću prema Gornjem gradu. Kažu da će doći do posljednje policijske barikade kod Kamenitih vrata i onda će srbijanski predsjednik dobro čuti glas hrvatskog naroda, navodi HRT.

Prosvjed je počeo u 10 sati pod velikim transparentom “Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu”.

Umirovljeni general Željko Sačić, jedan od organizatora prosvjeda, izvijestio je nazočne da je njihov prosvjedni skup na Trgu sv. Marka zabranjen, iako su policiji uredno najavili skup.

Najavio je da će prosvjednici nakon skupa otići do Kamenitih vrata, do kuda mogu, kako bi se čuo i njihov glas. Nakon intoniranja hrvatske himne prosvjednici su povicima “Izdaja, izdaja” izrazili svoje nezadovoljstvo policijskim postupkom.

Na prosvjedu se nose hrvatske zastave, zastave HOS-a i HSP-a, te županijskih udruga branitelja.

Predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić rekla je u petak na konferenciji za novinare da će prosvjedom “Istinom u budućnost” udovice i branitelji iskazati nezadovoljstvo Vučićevim posjetom jer smatraju da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog i odgovornog sugovornika za rješavanje brojnih problema između dviju zemalja.

Trg sv. Marka pod jakom je policijskom blokadom.

Izvor: Hina/gs/narod.hr