Dawn Dawns: Jesmo li Za dom spremni ili smo za Heineken? - odlučilo Plenkijevo vijeće

Pin It

Prošlo je godinu dana kako je Plenkovićeva Vlada je donijela odluku o osnivanju Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, skraćeno nazvano Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću. On je tu potrebu lijepo objasnio: "Polazišna točka je jasan otklon od svakog totalitarizma. Osudili smo ekstremizam, sramotne plakate usmjerene protiv srpske manjine, sramotno postrojavanje stranačke vojske" . 

Sve je to za Plenkija  sramotno. Važan je jedino Pupavac, parajlija Štromar i slični, pa i mali Saucha,  prebjeg iz SDP-a, koji ga  je svojim glasom već jednom spasio, bar privremeno.

Namjera mu  je, kazao je Plenki,  nadilaženje društvenih podjela, kako bi se Vlada i društvo mogli koncentrirati na važne teme.  Hrvatski građani, posebno branitelji, nisu mu važne teme. Najvažnije je kako će on i društvo mu šareno, ostati na vlasti. Način nije bitan.  Ni žrtva, osobito ako je hrvatska.

Tako je Vijeće dobilo zadatak, za godinu dana, izraditi preporuku za pravno reguliranje!?   Da ne povjeruješ!!!  Sabor je nekada bio zakonodavno tijelo, koje je samostalno donosilo zakone. Sad mu treba „preporuka“ nekakvog, na brzinu  sklepanog političkog tijela, koje će mu sugerirat  kakav zakon će donijeti!? 

I gle, okrene se godina. Prođe vrijeme, prođe rok, eto vraga skok na skok! Vijeće objavljuje svekolikoj javnosti naručeni partijski pamflet.

 Odluku je donijelo „vijeće mudraca“, s obaveznim stručnjakom za sve i svašta, notornim  Goldštajnom, samo jednim,  drugi je u međuvremenu umro. No, zato je tu i Nenad Zakošek, koji predaje nešto na Fakultetu političkih nauka, ali je najpoznatiji po ispadima i  vulgarnom odnosu prema američkoj komunikologinji  Judith Reisman, prilikom njene posjete Zagrebu. Ostalu ekipu ne treba nabrajati, već na spomen ove dvojice, svima je sve jasno. 

Anemični predsjednik vlade sa svojim partnerima u vlasti, sprema se zabraniti  nam da budemo za svoj dom spremni. Kako već imamo u zakonu regulirano HOS-ovo znakovlje i pozdrav, trebat će to ukinuti i  novim člankom o verbalnom deliktu, u kaznenom zakonu propisati zabranu i odrediti kazne.

U Hrvatskoj, glede ovoga, imamo podijeljeno društvo. Oni koji nisu za dom spremni, ti su svakako za Heineken. Ne toliko zbog piva, koliko zbog idejnog rješenja i zaštitnog znaka. Osobito u glavi. Zato oni ne mogu ni zamislit zabranu  petokrake. Ali mogu nama zabranit naš pozdrav ZDS.  

Također, preporuka da se samo HOS-ovcima dopusti ograničena uporaba ZDS je, ne samo uvredljiva, nego je i veliko kukavičje jaje, na koje niti jedan Hrvat ne smije pristati. Misle u antihrvatskom povjerenstvu kako je HOS-ovaca malo i svi su već u dobi za umiranje.  Iako je  je prosječni  životni vijek u Hrvatskoj oko 73 godine, veliki broj   branitelja, nažalost, umire već iza  50, teško razočarani stanjem u zemlji za koju su se borili. Protivnici pozdrava ZDS, trebaju samo malo pričekati, još koju godinu, da nestanu oni kojima će oni „dati pravo“ da se služe tim pozdravom i stvar je riješena. Može li podlije i pokvarenije? Ideja dostojna vladajuće koalicije.

Jedino nam je za upitati, hoće li im se to pravo služenja pozdravom, priznati kao nasljedno pravo prijenosa na nove generacije, isto onako, kako i danas, s koljena na koljeno, prenose svoje partizanske penzije i pravo korištenja tuđih stanova, koje su oteli vlasnicima još 45-te godine?! 

Naravno da neće. Neke stvari su samo za crvene drugove.

Kad ovo prođe, spreman je teren za povjesničare tipa Markovine, da nam napišu novu povijest o Domovinskom ratu, u kojoj će nam objasnit kako su neki ludi ognjištari, ustaše i primitivci, napali našu armiju i sirote manjince,  koji su baš u to vrijeme imali sječu šuma i sređivali balvane. Za ogrijev. Usput su ih malo razvukli po cestama. Povampireni ustaše, njih cijeli putnički autobus,dođoše, baš na Uskrs ometati „srpsku nejač“. I onda  je sve počelo. Tako bi nekako mogla glasiti nova povijest.

Ne treba posebno objašnjavati, koliko su takve komisijske  „preporuke“ opasne za samu povijesnu istinu, pa time i za sudbinu Hrvatskog naroda.  Nalaz tog, ad hoc sklepanog povjerenstva, Plenkiju bi trebao biti samo izgovor za daljnje promjene zakona u smislu izjednačavanja krivnje agresora i žrtve da bi u konačnici rezultirao ujedinjenjem partija, a potom i novom zajednicom naroda.

Umjesto iskapanja Jasenovca da se konačno vidi tko su žrtve i koliko ih ima, nekakva komisija s  komunističkim stručnjacima, koji bi u svakoj normalnoj zemlji bili odavno lustrirani, svojim dekretom, zvanim preporuka, odlučit će kako će izgledati naša povijest, a Plenković će potom, uz pomoć jugo i četničkih ruku u trenutačnom sazivu Sabora, donijeti propise kojima će to legalizirati.  

Samo se u totalitarnim režimima može dogoditi da nekakve komisije umjesto povjesničara  određuju što su povijesne istine,  uz nesumnjivu u namjeru da se različito tretiraju pojedina povijesna razdoblja.  

Takav zadatak Plenković je jasno odredio i naručio od komisije, svojom političkom  izjavom da  „Hrvatska mora „jasno osuditi režim između 1941. i 1945 godine“, dakle  ustaški režim, dok je za period nakon 1945. godine, kad su komunisti divljali, vršeći genocid nad Hrvatima,  rekao da ga treba „na trezven način analizirati“. Ovime on jasno favorizira i opravdava  komunizam i njegove pristaše, spram kojeg se Europa jasno odredila nazvavši ga  totalitarnim i zločinačkim. 

Sjetimo se samo kako nam je u Saboru obznanio da on „može što hoće“!

Hrabri Hrvatski ratnici, nosili su svoja znamenja i  s pozdravim usklikom  ZDS oslobodili domovinu, da bi im sad beskrvni despot, uz pomoć i pripremu, nekog  svog izmišljenog povjerenstva,  poručio da je protuustavan. Zašto se, u ono ratno vrijeme nije vratio iz Brisela da im to osobo kaže?

A onda,  „širokogrudno“ , taj anemični briselko, dopušta herojima da ZDS, ipak mogu koristiti, ali samo na groblju, prilikom pogreba. Istovremeno zaključuje da crvena zvijezda i komunistički simboli koji označavaju antifašističku borbu nisu sporni!?!? Njemu, naravno. I partneru Pupovcu. 

Onih pola milijuna Hrvata, koje je pobila ta petokraka 45-te godine, pa nastavila sijati smrt 91., u  Vukovaru i drugim hrvatskim mjestima , te stvarati nove  žrtve tijekom  Domovinskog rata, svi oni su i onako su mrtvi i ne mogu reći što misle o krvavoj petokraki.  Upravo je nevjerojatna drskost da se nakon takvih genocidnih pokolja, komunizam i njegovi simboli idu opravdavati nekakvom antifašističkom borbom. 

Winston Churchill, upravo vizionarski je rekao: "Fašisti budućnosti nazivat će se antifašistima." 

Nakon ovoga, neće biti veliko iznenađenje ako slijedeći pozdrav, kojeg će Plenki i njegovo društvo zabraniti bude Hvaljen Isus i Marija"

Na mjestu predsjednika Vlade imali smo svakakvih likova, ali podmuklijeg nikada  nismo imali, niti ima osnove vjerovati da bi ga tko mogao nadmašiti. Sva diplomatska uljudnost ovog licemjera, brzo se pretvorila u bljutavost do gadljivosti. Iz ove perspektive Zoran Milanović djeluje gotovo simpatično.

Plenković s partnerima se preko svog vijeća, jasno očitovao. Hrvatski narode, sad je red na nama!

Dawn Dawns