Plenković radi Istambulske: Ako će netko rušiti Vladu, onda ću to biti ja !

Pin It

Plenković prijetio rušenjem Vlade zbog Istanbulske konvencije?

“Ne znam jeste li vi svjesni da ovime možete čak i srušiti Vladu. A ako će netko Vladu rušiti onda ću to biti ja. I nakon toga će se ići na nove parlamentarne izbore. A za njih ću ja slagati liste i može se dogoditi da pola ovdje prisutnih ne bude na njima”

“Ja sam rezimirao sljedeće korake, dakle nastavak procesa ratifikacije, veće senzibiliziranje javnosti za sadržaj, komunikacija s onim akterima u društvu koji očito imaju određene možemo reći ‘rezerve’ ili se protive ovom procesu i četvrto – definiranje interpretativne izjave. To su koraci koji slijede i koje su podržali apsolutno svi na kraju. Baš svi”, istaknuo je premijer Andrej Plenković nakon više od četiri sata sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Novi list navodi da je u jednom trenutku protivnicima Istanbulske konvencije zaprijetio.

“Ne znam jeste li vi svjesni da ovime možete čak i srušiti Vladu. A ako će netko Vladu rušiti onda ću to biti ja. I nakon toga će se ići na nove parlamentarne izbore. A za njih ću ja slagati liste i može se dogoditi da pola ovdje prisutnih ne bude na njima”, rekao je navodno Plenković.

Kako navodi Jutarnji list dio članova se usprotivio ratifikaciji, osim Davora Ive Stiera koji je poslao pismo iz Argentine, protiv su bili u zamjenik predsjednika Milijan Brkić, potpredsjednica stranke Ivana Maletić, međunarodni tajnik Miro Kovač, karlovački HDZ-ovac Damir Jelić. Ističu da su ranije otvaranje rasprave o Konvenciji spominjali Tomislav Čuljak, Oleg Butković, Anton Kliman te ministar Goran Marić, koji je kazao kako je trebalo više razgovarati i s HBK.

Izvor: narod.hr/Novi list/jutarnji list