Kolinda Zuroffu: Vaši opetovani pokušaji nametanja kolektivne stigme Hrvatskoj su krajnje neprihvatljivi i za svaku osudu

Pin It

Image result for kolinda argentina

Vaši opetovani pokušaji nametanja kolektivne stigme Republici Hrvatskoj, hrvatskom narodu i hrvatskom iseljeništvu, uključujući i argentinske Hrvate, su krajnje neprihvatljivi i za svaku osudu", stoji u odgovoru Kolinde Grabar-Kitarović na pismo u kojem Zuroff izražava 'zgražanje' i navodi kako je ona svojom izjavom u Argentini pokazala kako je "očito ponosna na zloglasne ustaške ratne zločince"

Efraim Zuroff, samoproglašeni lovac na naciste i voditelj centra Simon Wiesenthal, uputio je pismo Predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović zbog izjava u Argentini, a ubrzo je stigao i odgovor. 

"Poštovani gospodine Zuroff,

Zaprimila sam Vaše pismo koje se odnosi na moje obraćanje hrvatskoj zajednici u Argentinskoj Republici, prigodom mojeg službenog posjeta toj zemlji.

S tim u vezi, odbacujem Vaša promašena tumačenja moje izjave iz obraćanja argentinskim Hrvatima. Naglašavam kako ista nije ni na koji način u suprotnosti s mojim vrlo jasno više puta izrečenim stavovima o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Samo zlonamjerni komentari mogu iz navedene izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika.

Vaši opetovani pokušaji nametanja kolektivne stigme Republici Hrvatskoj, hrvatskom narodu i hrvatskom iseljeništvu, uključujući i argentinske Hrvate, su krajnje neprihvatljivi i za svaku osudu", stoji u odgovoru Kolinde Grabar-Kitarović na pismo u kojem Zuroff izražava 'zgražanje' i navodi kako je ona svojom izjavom u Argentini pokazala kako je "očito ponosna na zloglasne ustaške ratne zločince". 

direktno.hr