Mađarski poučak i ostale sitnice iz zemlje i regiona...!!!?

Pin It

Blaženi hrvatski mediji , da ih nema trebalo bi ih izmisliti. Svako toliko uljepšaju mi dan nekom novom glupošću. Tako i jutros pijem kavu i sa radija čujem vijest kako je srpska zajednica u Rijeci organizirala šahovski turnir. Nakon prvog šoka , sam sebi sam rekao kako je to u stvari sasvim logično jer kao prvo Srbi su lud narod.

Za šahom. Tu činjenicu ionako stalno ističu njihovi lideri , od Raškovića nadalje. Jedino još Pupovac nije ništa rekao na tu temu , ipak je čovjek lingvista pa nije stručan na tom području ili je prezauzet prebrojavanjem stotina tisuća nevinih srba u Šaranovoj jami.

Kako god ostaje činjenica da Srbi „mnogo vole da igraju šah“ , jeste da još nikada nisu dobili partiju ali znaju odigrati genijalne poteze. Omiljena figura im je top, što veći kalibar to bolje. U Josipovićevom regionu poznate su srpske topovske završnice od Bosne , Kosova do Vukovara, Dubrovnika i Gospića još i danas se jasno sjećaju kako srbi vješto koriste topove. Nešto lošiji su u igri pješacima , a što će jadni nisu baš nešto ludo hrabri , puno piju i pljačkaju pa i nemaju baš velike koristi od njih.

Inače nije baš lako sa srbima igrati šah, imaju tako dobro raspoređene figure da je to milina. Kralj i kraljica su im u Engleskoj , lovci uglavnom u Haaškim ćelijama a konje su instalirali u hrvatsku vladu. Glume ministre u Milanovićevoj vladi i debljaju se na hrvatskim državnim jaslama na teret hrvatskih poreznih obveznika. Briljantno.

Inače ovih dana sve se vrtilo oko cestovne kamikaze Gazimira Čačića. Hoće li u zatvor ili neće pitanje je sad. Nakon Čačićevih veleumnih poteza u vladi u posljednjih šest mjeseci i onih dvadesetak ljudi koji su za njega glasali navijali su da ga mađari zatvore. Ali neide to tako ima naš bahati , bezobrazni i nepristojni ministar više života od mačke i to crne. I premijer Facebook Zoki ga je branio od napada , čak je ušao u diskusiju sa mađarskim premijerom. Da je tako gorljivo uzeo u obranu recimo Veljka Marića ne bi on još uvijek trunuo u srbijanskom zatvoru.

Nažalost Marić ima otegotne okolnosti , stao je devedesetih u obranu domovine i možda ne daj bože skinuo kojeg srpskog dobrovoljca koji je došao brati cvijeće tenkom u Hrvatsku. Čačić je samo ubio dvoje Mađara , prava sitnica . Nastranu to da u niti jednoj iole normalnoj zemlji ne bi mogao obnašati dužnost predstavnika stanara u dvokatnici a kamo li prvog potpredsjednika vlade. Što ćemo , ipak ne živimo u iole normalnoj zemlji a i premijer Zoki nam je toliko nesposoban da bez Čačića čini se ne može odlučiti ići ni na Wc a kamo li donositi odluke sudbonosne za cijelu zemlju. Nažalost po tome kakve odluke Čačić donosi otići ćemo u smjeru Grčke jako jako brzo , ali eto glasali smo pa imamo.

Kad bi taj bahati samozvani stručnjak za gospodarstvo imao barem malo časti , poštenja ili morala sam bi odstupio sa dužnosti ali Čačić je ipak cijepljen od tih ljudskih osobina a i ruku na srce navikao se čovjek na život na tuđi račun, prodaje nam kao i mnogi drugi muda pod bubrege već godinama i još nam dijeli lekcije. Eto sada prijeti tužbom svima koji ga proglase krivim , e pa druže Ratko krivi ste , presuda je uvjetna ali nije oslobađajuća a i za tu uvjetnu sva je prilika potpisan je neki tajni ugovor kojim smo nešto dali Mađarima , možda stopostotni udio u INI ili nešto drugo. Onaj uvjet da ne smije voziti u Mađarskoj trebalo bi primijeniti i u Hrvatskoj jer će mu onako bahatom a nesposobnom na svim poljima pa i vožnji još i pasti na pameti gaziti i Hrvate.

Bio je i Dan državnosti , kakav takav još uvjek je naš , barem dok imamo državu iako nećemo dugo. Rošavi premijer Zoki u skladu sa komunističkim svjetonazorom nije se pojavio na misi za domovinu a nije mu palo na pamet poslati niti nikog iz vlade barem kao predstavnika. Dovoljno nam rječito Milanović tim potezom poručuje koliko on i vlada drže do domovine i naroda tim više što je na gay pride poslao pola vlade. Znači li to da u vladi imamo pedere i lezbače a ponajmanje Hrvate prosudite sami naročito vi pametnjakovići koji ste glasali za promjene.

U regionu , onom druga Josipovića ništa posebno novo. Četnički vojvoda Nikolić inače srbijanski predsjednik ovlastio je Ivicu Dačića kojeg srbi odmila zovu Napuvana krafna za formiranje nove vlade. Taj sadašnji lider socijalističke partije a bivši Miloševićev glasnogovornik očito nije mogao odoljeti Nikolićevoj nemoralnoj ponudi – premijerskoj poziciji. Vraća li se Srbija ovime u devedesete kad su socijalisti ruku pod ruku sa četnicima napadali sve oko sebe uključujući i Hrvatsku ostaje pitanje na koje ćemo zasigurno brzo dobiti odgovor.

Možda se sprema revanš za onu šahovsku partiju koju su neslavno izgubili devedesetih, iskreno briga me , nema straha . I onda su krenuli u kolonama tenkova a pobjegli spašavajući žive glave u kolonama traktora. Istina nisu ih baš svi uspjeli spasiti a njima danas nažalost u ovoj socijalističkoj Hrvatskoj podižu nekažnjeno spomenike , kao naprimjer u Vukovaru četničkom zločincu Vukašinu Šoškočaninu i srpskim dobrovoljcima. I nikom ništa , nitko nije digao glas , ni vlada , ni građanske ni braniteljske udruge , baš krasno. Žao mi je svakog života ugrađenog u temelje ove ovakve države u kojoj vladaju oni koji ju nisu htjeli a spomenike podizu onima koji su je razarali. Laku noć Hrvatska……

 

Popaj