Promocija serijala Heroji Vukovara U Rijeci

Pin It

Dana 07.03. ove godine u Rijeci u Art kinu Zagreb održana je promocija serijala Heroji Vukovara. Nove epizode serijala o napadu i okupaciji grada heroja koje takozvana Hrvatska televizija ne želi prikazati iz samo njoj poznatih razloga , što je u najmanju ruku čudno budući da su dosad prikazane epizode najgledanija emisija od proglašenja Hrvatske države.

Nažalost uređivačka politika koja danas vlada na HTVu čini se više preferira uratke srbijanskih autora u kojima nas uvjeravaju da je rat bio namješten i dogovoren kao i kvazi komedije tipa „tesna koža“ iz doba Jugoslavije.

Pametnom dosta , možda je došlo vrijeme da hrvatski narod prestane plaćati pretplatu toj nazovi Hrvatskoj televiziji jer po programu koji prikazuje bjelodano je da je ta institucija već duže vrijeme instrument specijalnog rata protiv Hrvatske države od strane snaga koje ovu zemlju žele unazaditi a kojima nažalost pripada i većina političkog establišmenta ukljućujući kukuriku koaliciju i predsjednika Josipovića čije su izjave i potezi u posljednje vrijeme u najmanju ruku dvojbeni i u normalnim zemljama takvo ponašanje predsjednika pokrenulo bi postupak opoziva istog ako ne i zakonske sankcije. Nažalost živimo u zemlji koja nije utemeljena na zakonu već na političkim i ekonomskim interesima pojedinaca i grupacija unutar i izvan zemlje , ostaje samo nada da će se u dogledno vrijeme ipak nešto promijeniti jer u suprotnom je upitan opstanak i Hrvatske države i naroda.

Da sve ipak nije tako crno pokazala je i ova prezentacija u Rijeci. Ponovo se Rijeka pokazala kao grad suprotnosti. Oduvijek „crvena“ Rijeka koja je u domovinskom ratu dala veliki doprinos možda i među najvećima u relativnim omjerima broja stanovnika i broja boraca, ponovo je pokazala da bez obzira na dugogodišnju vladavinu komunističkih slijednika i uništavanje hrvatskog duha od strane raznih Linića, Komadina, Jovanovića i Obersnela koji su paralelno uspjeli uništiti i kompletnu ekonomiju i privredu tog nekad industrijski razvijenog lučkog grada, nije učmala jugonostalgičarska sredina kako je to neki vole prikazivati.

Međutim hrvatski duh u Rijeci je itekako živ. Na promociju su osim gostiju , vukovarskih heroja Damira Radnića, Damira Markuša, Željka Solde ,Nikice Burića ,Stjepana Antolića ,Violete Antolić ,Zdenka Horvata , Viktorina Jurića i Marka Filkovića te Branka Borkovića bili i brojni predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata , njihovi članovi branitelji i dragovoljci. Uz njih skupu su nazočili i predstavnici političkih stranaka HSP - AS ,HSP, HČSP, AHSP,VH ne EU i ABH.

Ovakav zajednički dolazak predstavnika stranaka tzv. desne opcije relativna je novost i značajna promjena na bolje imajući u vidu razjedinjenost na parlamentarnim izborima. Ako je to pokazatelj budućeg ponašanja i možda stvaranja zajedničke političke platforme političkog djelovanja na predstojećim lokalnim izborima nije nerealno očekivati i značajne političke promjene u Rijeci naročito nakon posljednjih poteza Milanovićeve vlade koji pokazuju izrazitu nesposobnost suočavanja sa političkim i ekonomskim problemima zemlje i osim legalizacije droge Hrvatima ne nude rješenja nagomilanih problema. Čini se da nam kukuriku planovi za budućnost mogu izgledati dobro i prihvatljivo jedino pod utjecajem opijata.

Ono što veseli je i nazočnost velikog broja mladih a upravo zbog njih i je vođen rat , u nadi da će njihova generacija živjeti bolje . Za sada ta ideja baš i nije provedena u djelo zaslugom korumpiranih političara koji uništavaju Hrvatsku od njenog nastanka. Možda će upravo ta mladost biti pametnija od nas i pametnije birati vlast i aktivnije sudjelovati u političkom životu jer mnogi od nas se ne žele baviti politikom ali se politika itekako bavi nama. Važno je ipak ne dopustiti neprijateljima Hrvatske kao i vladajućim jugonostalgičnim srbofilima zatiranje istine o domovinskom ratu i prenositi je na mlađe naraštaje ,prijeko je potrebno ovu trenutnu euforičnu antihrvatsku politiku sveopće pomirbe u regiji prekinuti i jasno reći istinu o tome tko je bio agresor a tko žrtva, poznavajući svoju povijest ovaj narod može iz nje učiti i računati na bolju budućnost. Dosada smo dopuštali da o našim sudbinama odlučuju drugi, da guramo kao nojevi glave u pijesak i ponavljamo greške iz povijesti. Krajnje je vrijeme da prestanemo sa takvom praksom i budemo ono što i jesmo ponosan, sposoban i samostalan Hrvatski narod.

Popaj

Video uradak: Damir Markuš - Kutina