Sumrak saga na hrvatskoj političkoj sceni

Pin It

Neviđeno licemjerje, nepodnošljiva lakoća laganja i opći stav kako su Hrvati toliko glup narod da im se u beskonačnost mogu prodavati govna upakirana u sjajni celofan praznih obećanja osnovne su značajke predizborne kampanje bjeloglave premijerke Vlaisavljević-Kosor i njene razbojničke družine HDZ.

Istina imajući prošlost u vidu mi doista jesmo poprilično bedast narod i sposobni smo progutati i ono što pas sa maslom progutao ne bi, toliko im je puta uspio sličan scenarij dobivanja izbora pa zaista nemaju razloga mijenjati dobitnu strategiju. Dali je tome zaista tako pokazati će rezultati predstojećih izbora koji će nema sumnje biti nelegalni i dobrim dijelom namješteni. U uvjetima cenzure medija i više nego ograničenom pristupu istima, manipulacije brojem birača i inženjeringom sa izbornim jedinicama teško je povjerovati da će se dogoditi čudo ali ipak…

Posljednjih dana zasuti smo nebuloznim izjavama i komentarima dužnosnika vlade i HDZa koji se u najnovijoj trakavici oko srbijanskih optužbi protiv Sove Šeksa i četrdesetak branitelja ponašaju kao da su u opoziciji a ne na vlasti. Kosorica nas uvjerava kako nije znala ništa ,uostalom to i jeste jedina konstanta kad je naša premijerka u pitanju ,ona nikada ne zna ništa , niti kad je u pitanju bivši joj šef Sanader iz čijeg je džepa pet godina virila, niti kad je u pitanju kriminal i korupcija u redovima njene stranke pa tako i kad je riječ o radu Ministarstva pravosuđa i ministru Bošnjakoviću. Isti smatra da nije smatrao optužnice važnima itd, itd , Šeks sat vremena pljuje po njemu na TV , čak i predsjednik Josipović mijenja raniju izjavu i sada tvrdi kako ni on nije ništa znao. U ovoj zemlji se očigledno vrlo malo toga zna , a pogotovo to važi za one koje plaćamo da znaju što se događa u ministarstvima, vladi i svim institucijama ove jadne zemlje. U međuvremenu vrijeme prolazi i cijela priča oko optužnica ispunila je svrhu, jeftin spin za skretanje pozornosti sa važnijih stvari koje nam se događaju.

Inače predizborna kampanja teče potpuno očekivano i to važi za oba glavna pretendenta za osvajanje vlasti na sljedećim izborima. I HDZ i SDP iznijeli su svoje predizborne programe koji izgledaju kao da su ih naručili kod istog majstora mađioničara. Sve je puno optimizma bez podloge, praznih obećanja i neprovedivih ekonomskih mjera koje će nas izvući iz krize. Sličnost programa ide u prilog tezi kako između te dvije stranke u biti i nema nikakve razlike jer obje su u dosadašnjem radu toliko opljačkale Hrvatsku i njene građane pa nema razloga misliti kako će nakon ovih izbora biti drugačije.

HDZ pokušava plašiti desno orijentirano biračko tijelo „crvenom Hrvatskom“ i time uvjeriti prije svega branitelje da glasaju za za njih koristeći nesposobnost desnih stranaka da se konsolidiraju i oforme koaliciju koja bi imala respektabilne izglede na izborima. Prava je istina da je u stvari za ovu zemlju i narod potpuno svejedno bude li na vlasti HDZ ili SDP sa svojim satelitima. I jedni i drugi su jednako štetni po nacionalne interese hrvatskog naroda, i jedni i drugi su odlučni da nas ponovo uvuku u novu integraciju i da se time odreknemo suverenosti i mogućnosti koliko toliko samostalnog odlučivanja o svojoj sudbini. Sve je to dugogodišnji proces na kojem ove obje stranke rade jer su obje itekako imale prste u rasprodaji vitalnih dijelova hrvatskog gospodarstva, banke ,INA, odricanju teritorijalnog suvereniteta, ZERP, nedonošenje isključivog gospodarskog pojasa na moru na koji itekako imamo pravo, sveta Gera , granica na Dunavu i još nebrojeno sličnih primjera suradnje i jednakog smjera u kojem su nas vodile te stranke kad su nesrećom imale priliku za to. Sada žele priliku da zabiju posljednje čavle u ljes Hrvatske nezavisnosti i po svemu sudeći hrvatski narod će im tu priliku i pružiti.

Na hrvatskom političkom nebu uz mnoštvo zvijezda padalica, crnih rupa u kojima nestaje nacionalno bogatstvo, raznoraznih meteora koji brzo izgore od političke amicije zaista nema puno stvari koje hrvatskog čovjeka mogu veseliti ali ipak nije sve tako crno. Željko Sačić iz ABH ,Hrvatska demokršćanska stranka i stranka Jedino Hrvatska dokazuju da još uvijek ima poštenih i politički odgovornih stranaka u zemlji koje se nisu ničim iskompromitirale a osnivanje Koalicije Savez za Hrvatsku jasno poručuju kako biračima tako i ostalim strankama na političkoj desnici da je neminovnost trenutka koaliranje desnih stranaka i pružanje biračima mogućnosti glasanja za političku opciju koja nije ni HDZ ni SDP. Kada bi im se priključio Danijel Srb sa HSPom tad bi mogli govoriti zaista o opciji za koju vrijedi glasati znajući da to neće biti bačen glas.

Davanje glasova SDPu ili HDZu dajemo glasove za anti hrvatsku politiku, za neviđenu pljačku i veleizdaju hrvatskog naroda. U zemlji u kojoj su gotovo svi znani i neznani političari pod istragom USKOKa za razne afere i kriminal koji se mjeri u milijardama kuna i eura a istovremeno nema niti jedne osuđujuće presude koja ne bi bila simbolična ili uvjetna, u kojoj niti jednom lopovu nije oduzeta kriminalom i pljačkom stečena imovina dapače tim istim novcem uzimaju skupe odvjetnike ili dižu tužbe protiv zemlje koju su opljačkali na sudu za ljudska prava, genijalno. Zar ćemo tim istima ponovo dati glas i snositi dobar dio odgovornosti za sve što čine na našu štetu i štetu naše djece ? Ma koliko male nam se činile šanse za pobjedu poštenja i domoljublja dajmo glas onima koji žele sačuvati ovu zemlju za buduće generacije , iziđimo na izbore ,glasajmo tako da se sutra možemo pogledati u ogledalo…

Eto novi dokaz izdaje nacionalnih intersa i veleizdaje je i odustajanje od donošenja zakona o ništavnosti pravnih akata Jugoslavije, Srbije i JNA vezanih uz optužnice i ratne zločine. Jučer su im iz Brisela zaprijetili prstom i eto već danas nakon silnog busanja u prsa i punih usta domoljublja proteklih dana podvijenog repa odustaju, odnosno, odjednom u cijelu priču ubacuju neke sporazume sa Srbijom. Nije ni čudo ipak su im gazde u Briselu i Beogradu , njihove interese brane a ne naše , mi ih samo masno plaćamo...

 

Popaj