Kome zvoni zvono sa Markove crkve????

Pin It

Dok Tadić ovih dana u Srbiji dijeli odličja zaslužnim četnicima za više nego uspješno uništavanje Vukovara ,ubijanje ranjenika na Ovčari ,granatiranje i paljenje po Hrvatskoj prije dvadeset godina ,tri hrvatska generala u Haagu čekaju presude za udruživanje u zločinački projekat stvaranja Hrvatske države i obrane svog naroda i domovine od tih istih četnika.

Čovjek bi se zapitao nije li to nekakva Orvelova projekcija nemoguće stvarnosti ,Kafkino literarno ludiranje ili nešto treće podjednako bizarno.Nažalost nije ništa od toga već jednostavno hrvatska svakodnevnica, valjda sudbinska realnost u koju su nas doveli naši licemjeri i veleizdajnici na vlasti i u opoziciji.Možda nam je to i potrebno ,dovesti ovaj jadni narod do samog ruba da bi konačno progledao i shvatio kamo ga to ekipa iz sabora i Pantovčaka vodi.

U isto vrijeme NATO saveznici vrijedno rokaju po Libiji sve u velikoj brizi za prava libijskog naroda, moš misliti. Svakodnevno ubiju više civila nego ih je poginulo na srpskoj strani u domovinskom ratu i nikom ništa, ups ,događa se pa rat je. Jedino je rat u hrvatskoj valjda drugačiji pa smo trebali na četničke zločine i zvjerstva odgovoriti pečenim janjcima. Ma i u tom slučaju bi nas optužili da smo ih htjeli napraviti pretilima i time im ugrozili zdravlje.Iz evrope nam svakodnevno poručuju da moramo učiniti dodatne napore na pomirbi u regionu , podignuti prava manjina na viši nivo i mi odnosno naša beskičmenjačka vlada to i čini ,za sad imaju pravo na dva glasa na izborima valjda će to dignuti na šest po jedan glas za tri prsta na svakoj ruci. O tim famoznim pravima manjina nam pričaju i na njih upozoravaju upravo Francuzi i Englezi koji u svoji Ustavima uopće nemaju manjina ,nikakvih ,možeš biti Francuz ili Englez i gotovo.Pitam se što bi tek učinili da i mi izbacimo te manjine iz Ustava.

Pomalo temperatura u Hrvatskoj raste i to ne samo zbog toga jer je već uvelike proljeće. I vladajućim i oporbi se žuri da nas što prije uvuku u nekakvu integraciju bio to Zapadni Balkan ili EU nije bitno,sve po onoj narodnoj brigo moja pređi na drugoga. Valjda misle da će ih ta Evropa zaštititi od vlastitog naroda ,a i evropski fondovi su im zapeli za oko ,razne komisije i evropska politička tjela.Nije ni čudo ovdje su već pokrali sve što su mogli.Sve više sam siguran da su naši političari bolesni i to jako. Bolest se zove kleptomanija i to kronična. Toliko afera je izišlo u javnost ,što samo znači da za barem 90 posto sranja nismo ni čuli.Sve te afere se mjere u stotinama miliona kuna,eura dolara i pitam se koliko to našim lopovima treba novca.Neumorno kradu dvadeset godina i još im niti izbliza nije dovoljno ,a narod naravnio živi sve lošije ,što i nije čudno pa ne mogu svi živjeti dobro. Jedino što im polako nestaje vremena ,pješčani sat narodnog strpljenja polako istječe i sad nas doslovno svi uvjeravaju u to da nas u Evropi čekaju med i mljeko.Vesnica Pusić je posljednjih dana dobila krila i ona nas vodi u bolje sutra ,e što je previše previše je .Kreatura koja 15 godina tvrdi da je Hrvatska vojska u biti hrpa zločinaca ,vodi brigu o boljem sutra hrvatskog naroda ,da ne govorimo kako su joj i preci vodili brigu o tom istom narodu ubijajući ga na Jelačić placu 1918.godine ,njoj je do tog naroda stalo kao i Tadićevom klaviristu Josipoviću ,i njegovi su se iskazali kao veliki dušebrižnici kad su Hrvati u pitanju od Blajburga do Golog otoka ,pune su jame i grobovi Hrvata o kojima su oni brinuli.

Blago ovom narodu kad svi vode računa o njegovoj boljoj budućnosti ali kad uzmem u obzir da u posljednjih dvadeset godina političari nisu učinili nikome dobro osim sebi i šačici podobnih oko sebe malo sam skeptičan glede tog njihovog puta u bolju budućnost. Možda nam je najbolje o bliskoj budućnosti poslala poruku premijerka Vlaisavljević-Kosor i njen ministar milicajac Kara-Marko brutalno prebijajući hrvatskog branitelja na Markovom trgu dok je išao na misu sa križem i krunicom u rukama. Vjerojatno je to poruka svim braniteljima i narodu o tome što mogu očekivati u subotu 16. travnja na najavljenom skupu.Da nebi bilo zabune nije ovo govor mržnje uperen protiv Hrvatske policije ,ni slučajno uostalom i brat mi je policajac od 90te.Ovo je samo poruka milicajcima u redovima Hrvatske policije i njihovim šefovima. Doći ćemo 16.tog u Zagreb ,i neće nas biti malo.Dolazimo na miran skup u znak prosvjeda protiv izdajničke politike HDZSDP koalicije,zbog koje se sudi Hrvatskim herojima,zbog koje Veljko Marić trune u srpskom zatvoru ,zbog koje Hrvatska država nije zemlja blagostanja hrvatskog naroda nego moćnika i lopova.Dogorjelo je do nokata i ako gospoda misle ići represijom na Hrvatske branitelje neka dobro razmisle na koga idu ,probali su to i puno jači pa znamo kako su prošli bježeći traktorima u majčicu Srbiju.Možda ne bi bilo loše da Čobanković ekipi nabavi traktore za svaki slučaj.A glede Markovog trga koji tretiraju kao da im ga je ćaća ostavio u nasljeđe mogu samo reći ako slučajno branitelji budu išli na taj Hrvatski trg oni će tamo i doći.

Vidimo se na trgu.

Popaj