Tuga, dvadeset godina poslije....!

Pin It

Dan pada grada , dan konačnog ubojstva Vukovara dvadeset godina poslije. Ostalo je sve isto ili nije , još je malo gore . Jedini dan kad se velika većina Hrvata možda sjete grada žrtve , a ostatak godine žive svoje živote , brinu svoje brige.

Mnogi radeći protiv ove zemlje i ovog naroda , kao primjerice naši vrli političari iz svih stranaka koji imaju hrabrosti da licemjerno na današnji dan daju izjave o Vukovaru i Vukovarcima, kao da imaju ikakve veze sa time. Kao što su i tada mnogi, većina Hrvata vodili neke svoje brige a krv , smrt i suze ostavili Vukovaru.

Nikada nisu niti imali , niti tih krvavih dana 91. godine dok je Vukovar i njegovi heroji umirao iz dana u dan. Danas jedna Jadranka Vlaisavljević Kosor bez imalo savjesti govori o Vukovaru a tih dana bila je u Pokretu za Jugoslaviju, jedan osvjedočeni jugoslaven Josipović također si uzima za pravo nešto reći o tragediji Vukovara i istovremeno čini sve da za taj zločin nitko ne odgovara od njegovih pajdaša iz regije. Svi danas imaju ponešto za reći a ponajmanje oni koji su taj pakao proživjeli i preživjeli , skupa sa svime što ih je čekalo nakon pada grada , logori , premlaćivanja, torture ne samo u Srbiji nego i u aranžmanu hrvatske vlasti koja je preživjele heroje dočekala kao dezertere.

Dali je Vukovar morao pasti , dali je žrtvovan skupa sa svojim žiteljima i braniteljima , jesmo li mogli tada učiniti više ? Odgovore na ta pitanja ne znam i ne želim nagađati. Vjerojatno pravu istinu nećemo doznati nikada , kao ni imena eventualnih krivaca za nezapamćeni zločin koji je izvršen nad Vukovarom. Najgore je da taj zločin ostaje nekažnjen , u gradu u kojem je ubijana kuća po kuća, stablo po stablo , u gradu u kojem su i preživjeli umrli dobrim djelom svoga bića danas dvadeset godina poslije , zaslugom naših izdajničkih političara zločinci i ljudske zvijeri slobodno šeću . Abolirani četnici podižu spomenike u Borovom Selu u slavu poginulim zločincima i ponose se masakrom hrvatskih redarstvenika, abolirani četnici primljeni u policiju nagrađeni su od strane hrvatske vlasti za svoj zločin. Još nam je samo trebala izjava Vojislava Stanimirovića , četnika osuđenog na dvadeset godina pa aboliranog a danas saborskog zastupnika i koalicijskog partnera lopovskog HDZa pa da igrokaz bude kompletan.

Danas dvadeset godina nakon gledam kroz prozor . Pretražujem pogledom prozore stanova tražeći svjeću u spomen na Vukovar i od par tisuća prozora vidim slovima i brojkama jednu. Toliko o hrvatskoj Rijeci , toliko o današnjoj Hrvatskoj . Ova i ovakva Hrvatska jednostavno ne zaslužuje Vukovar , nije ga zaslužila ni 91 a pogotovo danas . I onda i sada izdali smo taj grad nebrojeno puta, mišlju , djelom i propustom.