Zadnji komentari

Dopis Francuskoj ambasadi povodom odlikovanja Vesne Pusić 6.dio

Pin It

Slikovni rezultat za freedom

Ekselencijo, Hrvati su uvijek bili tlačeni od strane zemalja koje su se htjele domoći njihovog teritorija, stoga su se uvijek suzdržavali od prihvaćanja bilo kakve ideologije, koja se protivi njihovim temeljnim načelima, to jest načelima slobode a ne tlačenja drugih.

Sve što je bilo rečeno negativnog o hrvatskom narodu i njegovoj pravednoj borbi, za slobodu i neovisnost, izmišljotine su nostalgičara komunizma i subverzivnih elemenata pete kolone.

Da bi zadržali vlast i privilegije, sukcesivne hrvatske vlasti se naprežu da bi se ignorirala i zapostavila istina, čak i ono što je očito jasno i upada u oči, bez potrebe bilo kakvog objašnjenja. Tako na primjer u svezi logora Jasenovac, održana je izložba u Ujedinjenim Narodima, montirane  su razne laži od svega i svačega, čiji jedini cilj jest taj da se prikaže hrvatski narod kao genocidni narod. Neki su tako od drugog svjetskog rata napravili trgovački lanac. Srbijanski ultra-nacionalisti su stjegonoše tog neprestanog povratka unazad, da bi tako svratili pažnju od njihovih nedavnih agresija i zločina koje su pčcinili. 

 Aktualni predsjednik Srbije, Gospodin Aleksandar Vučić, nema premca u svim kategorijama ekstremizma. Ta osoba, koja je huškala na mržnju i zločin, zaslužila je crveni tepih u Zagrebu, a zašto ne uskoro i u Bruselu ? Riječi srbijanskog predsjednika na dužnosti, unose strah u kosti : « Za jednog ubijenog Srbina, ubit ćemo stotinu Muslimana » ! Ta strašna prijetnja je daleko premašena, ne na stotine, nego na tisuće Muslimana je bilo masakrirano ! Brojke su daleko nadmašile one od ovog srbijanskog  proroka zla. 

Hrvati nisu nakad prešli granice svojih susjeda u namjeri da se domognu njihovih teritorija. Povijest pokazuje da su sve crkve i vjerska mjesta okupljanja, kao i džamije, svugdje tamo gdje je srbijanski aggressor mogao iskazati svoje prljave namjere, bile razorene. U Hrvatskoj, nikada jedno mjesto vjerskog okupljanja nije bilo oštećeno niti je ikada jedan vjerski dostojanstvenik bio ubijen ili maltretiran. 

Ne, Ekselencijo, Hrvati su visoko civilizirani narod I nemaju ništa zajedničkog sa Titovim hordama divljaka I Barbara s istoka. Ex oriente lux – sa istoka dolazi svjetlo. Za Hrvate s istoka dolazi tama.

Hrvatska Pravoslavna Crkva zamjenjena je sa Srbijanskom Svetosavskom Crkvom, jedinstven slučaj u ljudskoj povijesti ! Osoblje te srbijanske crkve plaćeno je iz budžeta hrvatske države, bolje rečeno hrvatskih poreznih obveznika. Socijalno su osigurani, mirovina obezbjeđena. Postoji li igdje u svijetu jedna crkva takvoga tipa ? Postoji li u Francuskoj jedna Tunižanska, Marokanska ili Alžirska muslimanska crkva ? Dali su njihovi hodže socijalno osigurani i plaćeni od strane francuske države ? Ova prevara je bila uspostavljena u vrijeme diktature srbijanskog kralja Aleksandra, čiji jedini cilj je bio taj da pridobije hrvatsku pravoslavnu manjinu. To što je nametnuto u vrijeme te diktature, nastavilo se i u slijedećoj, Titovoj diktaturi. Žalosno je da se je ta “tradicija” nastavila u demokratskoj Hrvatskoj, iz koje se izvlače velike svote novaca i materijalnih sredstava. Nekretnine su ilegalno u vlasništvu Srbijanske Pravoslavne Crkve, koja, kao matica, vuče veliki dio sredstava u Srbiju. To nebi bilo tako da crkva nosi hrvatsko ime, što I sama logika nalaže. Srbi imaju parvo na Srbijansku crkvu u Hrvatskoj a hrvatski pravoslavci nemaju! U Francuskoj ne postoji nijedna pravoslavna crkva, premda u njoj živi nekoliko stotina tisuća pravoslavnih. U zemlji svih apsurda, Hrvatskoj, sve je moguće. Hrvatski narod , ovako ugušen i maltretiran sa svih strana, čim otvori usta, tertian je kao nacionalist ili ekstremist, ili prozvan bilo kakvim drugim pogrdnim imenima. 

Tko vlada Hrvatskom? Uglavnom oni koji je nisu željeli. Kako je to moguće ? Ekvacija koja to omogućuje je jednostavna za one koji ne odstupaju od ničega: prvenstveno, prisvojili su sredstva priopćavanja, medije I televiziju, podvrgnuli svojim interesima. Poznato je da onaj tko ima medije, ima I vlast. Dali je pošteno I dobronamjerno govoriti o demokraciji, ako su sredstva javnog priopćavanja u rukama nekolicine anacionalnih osoba ili korporacija?

Dali je Gospođa Vesna Pusić podigla bar mali prst da bi se stvari popravile u društvu, u kojem profit I vlast jedini računaju?

U toj balkanskoj kaljuži, gdje bi se čak I jedna svinja ugušila, hrvatski predsjednik Franjo Tuđman je unio malo nade I svjetla, koji su nestali poslije njegovog preranog odlaska. Taj Titov general, sa svojom braćom I ocem, otišli su u partizane, da bi, kako reče, pridonijeli pravdi, poslije krvave srbijanske diktature. Predsjednik Tuđman je ubrzo uvidio da su se prevarili, jedna diktatura bijaše zamjenjena sa drugom. Unatoč činjenici da je Franjo Tuđman bio Titov general I pripadnik komunističkog aparata, za Srbijance je on fašist I ratni zločinac. Čak I u Hrvatskoj mogu se čuti takve groteskne provokacije, bez da počinioci budu zabrinjavani od strane vlasti. Pod svaku cijenu hrvatski predsjednik Tuđman, I preko njega hrvatska država, budu proglašeni kao agresori.

Dali je ikada netko čuo da su hrvatski vojnici silovali nekoga? Ta prljava praksa bila je svakodnevna praksa srbijanskih vojnika, mnogobrojna svjedočenja i dokumenti postoje o tome. Dali je to nacionalizam ako se optuži silovanje i otkriju siledžije ? Kad jedna majka, u zarobljeništvu srbijanske vojske, postavlja pitanje novinaru : « Što biste vi rekli kad bi netko silovao vašu majku pred kćerkom a kćer na očigled majke » ? Tu čovjek ostaje nijem. To nisu izmišljotine ili nekakva montaža, kako to imaju naviku praviti srbijanski vlastodržci, da bi predstavili međunarodnoj zajednici Hrvatsku kao zemlju svih zala. Čudan način vladanja jednom državom, hrvatski vladajući dužnosnici nisu nikada ozbiljno i navrijeme protestirali ili se potrudili dokazati obrnuto, dapače, to im omogućuje povlaštene položaje, koje vuku još iz propalog režima. Tako se operira izlaz iz diktature, te ulaz u parodiju od demokracije.

Tisuće Hrvata su bačeni na ulice ovih zadnjig godina, ne mogu više podmiriti dnevne troškove, dok u isto vrijeme Srpska Pravoslavna Crkva grabi milijarde iz proračuna. A što je sa laicizmom, što je sa « približavanjem naroda », toliko dragih davateljima lekcija i Gospođi Pusić ?

Mnogobrojni Srbi u Hrvatskoj su žrtva te politike, jednako kao i Hrvati, politike dviju mjera. Većina njih se ne slaže sa tim stanjem stvari ni sa profiterskom politikom koju vodi Milorad Pupovac, na vlasti, zahvaljujući izbornim malverzacijama i prevari. Milorad Pupovac nije demokratski izabran, nego sa kupnjom glasova. Sa novcem, što mu trule hrvatske vlasti stavljaju na raspolaganje, te uz pomoć SPC, Milorad Pupovac dovlači glasače autobusima iz Srbije, da glasuju za njega, uz nagradu od 2. 500 kuna, što tisuće Hrvata nemaju niti za mjesec, da bi prehranili svoju obitelj.

Dali su tužilastvo i pravosudni organi intervenirali ? Mrtva tišina ! A da su bili u pitanju Hrvati, cijela planeta bi znala, a kao epilog, siguran zatvor za počinitelje prekršaja. Ali Gospodin Milorad Pupovac nije bilo tko, on prezire Hrvatsku i Hrvate !

Document RTL ici : https://vimeo.com/218670546 

Michel Elmener

Prevedeno sa francuskog

Nastavak slijedi