Zadnji komentari

Tko je ostao posran „ptičjim drekom“ g. Despot?

Pin It

Image result for zvonimir despot

Zaista ste jako zasmrdjeli zagazivši u „ptičji drek“ svojim člankom „Da slobodi istraživanja, ne  izvrtanju činjenica“,  Večernji list“ od 4. lipnja 2018. Za koje „Da slobodi istraživanja“ se zalažete g. Despot ako g. Vukić nema pravo javno na Hrvatskoj televiziji predstaviti knjigu s rezultatima svojih istraživanja?

Je li to zato što se Vi s njom ne slažete ili to potpada pod „Ne izvrtanju činjenica“?  Pa zašto Vi kao povjesničar dokumentima ne dokažete  izvrtanje činjenica i njima zauvijek zatvorite usta i g. Vukiću, i mr. B. Matković i S. Poliću,  i M. Kojiću i N. Baniću, i M. Iveziću, V. Mrkociju i svim ostalim desnim revizionistima koji se ne slažu s istinom utvrđenom u  slobodnoj(!?), demokratskoj(!?) komunističkoj  SFR Jugoslaviji?  Zašto u emisiju „Dobro jutro Hrvatska“ nije došao pozvani historičar Hrvoje Klasić  i učinio to isto? 

Koje je to „Da slobodi znanosti“ ako po Vama jedan član Hrvatske akademije ili jedan hrvatski biskup nemaju pravo izraziti svoje mišljenje?

Kako se usudite omalovažiti rad kolege povjesničara stavljnjem u navodne znakove  riječi „znanstveni rad“ bez ijednog argumenta, osim onih iz kategorije političkih mitova kojima su nas disciplinirali u bivšoj državi? 

Pa protiv kojih ste to političkih mitova kad svojim člankom dokazujete da ste duboko ogrezli u¨„komunističkom ptičjem dreku“ i da se u Vama  zauvijek nastanila crvena istina. 

Očito „Da slobodi istraživanja! Ne  izvrtanju činjenica! Protiv političkih mitova!“, ali samo onda ako se slažu sa zadanom političkom istinom. 

Za jednog povjesničara, jadno!   

Juraj Cigler, dipl. inž. građ.