Zadnji komentari

Hoće li Plenković smijeniti svakog tko dobije veći pljesak od njega?

Pin It

Image result for plenković pljesak

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković procijenio je kako mu je najveća prijetnja politički tajnik Stier, posebice nakon Izvještajnog sabora HDZ-a na kojem je Stier zaradio veći pljesak od predsjednika stranke.Večernji list tako prenosi da su i u samoj stranci opsjednuti “problemom” čiji je pljesak bio duži i jači

HDZ-ov Davor Ivo Stier nakon smjene s mjesta političkog tajnika ponovno je ukazao na klijentelizam i ortački kapitalizam. Poručio je kako kreće nova faza u kojoj će još snažnije raditi na onome što si je zacrtao.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković procijenio je kako mu je najveća prijetnja politički tajnik Stier, posebice nakon Izvještajnog sabora HDZ-a na kojem je Stier zaradio veći pljesak od predsjednika stranke.

Večernji list tako prenosi da su i u samoj stranci opsjednuti “problemom” čiji je pljesak bio duži i jači: “Kapulica je čak izbrojio, da je Plenković na Saboru stranke 57 puta prekidan ili nagrađen pljeskom, a da je jedan aplauz posvećen njemu trajao čak 2 minute i 47 sekundi.”

Ministar Lovro Kuščević priznao je da se pričalo o pljesku i rekao kako su zaključili da je Plenković za svoj govor na Saboru HDZ-a dobio najveći pljesak i odobravanje okupljenih, te pokušao umanjiti podršku koju je Stier dobio.

Zanimljivo je stoga da nakon smjene Stier najavljuje još snažnije zagovaranje svih stvari koje je spomenuo u svom govoru na stranačkom skupu. Plenkovićev cilj bio je utišati Stiera, a rezultat će možda biti suprotan ako je suditi po najavama bivšeg političkog tajnika HDZ-a.

Najveći pljesak ipak je dobio Stier

Podsjetimo što je Stier govorio Izvještajnom saboru stranke zbog čega je dobio veće ovacije i pljesak od premijera Plenkovića:

“Mali krugovi ljudi s presudnim političkim utjecajem koji sami sebi namještaju poslove. Naslijeđe bivšeg sustava živi i danas, dogovornu ekonomiju socijalizma nismo zamijenili tržišnom ekonomijom i to je naš najveći problem i krucijalni izazov i zato nam treba velika strukturna promjena. U 21. stoljeću se domoljublje pokazuje u borbi protiv klijentelizma, svaki puta kada se nekome pogoduje da dobije neki posao ubija se hrvatska sloboda. Borbom protiv klijentelizma borit ćemo se protiv populizma.

Mi smo HDZ, mi smo pučka stranka, mi se dičimo vjerom naših predaka, mi se nikada ne smijemo sramiti zbog toga što smo kršćani.

Upravo nam te kršćanske vrijednosti daju orijentaciju i snagu da se snažno opredijelimo za slobodu. Ovo je važan trenutak za HDZ, ili ćemo ući bez fige u džepu u borbu protiv klijentelizma ili ćemo završiti u ropotarnici povijesti.

U našem DNK-u su i Starčevićeva krilatica ‘Bog i Hrvati’ i Radićeva ‘Vjera u Boga i seljačka sloga’ i Tuđmanova ‘Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto’. Budimo svjesni te naše snage. Izgradimo zajedno Hrvatsku kojom će se naša djeca ponositi. Neka vas čuva dragi Bog i neka Bog čuva Hrvatsku.”

Izvor: narod.hr