Zadnji komentari

Mediji doživjeli poraz: Potpora Trumpu raste unatoč namještenom skandalu s migrantima

Pin It

Image result for president trump

Ne samo da se Trump sada nalazi u boljoj situaciji nego što se nalazio prije ove lažne vijesti, već javnost sve više i više staje na njegovu stranu kada je riječ o problemima s granicom i imigracijom (uključujući potporu od 51 posto građana za izgradnju zida). U međuvremenu, vodeći mediji su se ponovno pokazali nesposobnim lažljivcima i neupućenim propagandistima

Potpora predsjedniku Trumpu bilježi porast od pet posto usprkos namještenom skandalu koji su mu pokušali prišiti vodeći mediji jer je nastavio provoditi Obaminu politiku odvajanja djece ilegalnih migranata od njihovih obitelji na američkoj granici.

Prema anketi koju je proveo američki portal Real Clear Politics, Trumpova potpora je 8. lipnja u prosjeku iznosila 42 posto, dok je svoje neodobravanje njegovoj administraciji u prosjeku izrazilo 54 posto birača — što predstavlja razliku od 12 posto.

Međutim, nakon što se dva tjedna nalazio na udaru svih medija zbog nadzora na granici, u ponedjeljak, 2. srpnja, Trumpova potpora je narasla na 44 posto, a neodobravanje se smanjilo na 51 posto — što predstavlja razliku od sedam posto.

To je porast od pet posto za vrijeme upravo onog „skandala“ za koji su mediji tvrdili da će ostati zapamćen pod nazivom „Trumpova Katrina“, odnosno da će zauvijek srozati javnu potporu američkom predsjedniku.

To se djelomično može pripisati 10-postotnom naglom rastu potpore od — vjerovali ili ne — Hispanoamerikanaca.

Zamislite vodeće medije danas – svjesni su činjenice da su iskoristili sve moguće načine kako bi napali Trumpa, inscenirali su savršenu senzacionalističku priču pomoću snimki uplakane djece i lažnih fotografija, ulijevali sve svoje nade, snove i sredstva u namiještanje te jedne neoborive priče koja će konačno uništiti tog čovjeka.

A što se na kraju dogodilo…?

Ne samo da se Trump sada nalazi u boljoj situaciji nego što se nalazio prije ove lažne vijesti, već javnost sve više i više staje na njegovu stranu kada je riječ o problemima s granicom i imigracijom (uključujući potporu od 51 posto građana za izgradnju zida).

U međuvremenu, vodeći mediji su se ponovno pokazali nesposobnim lažljivcima i neupućenim propagandistima.

Mediji su izgubili sav svoj moralni autoritet izgubivši ono što im je bilo najvažnije — sposobnost mijenjanja i oblikovanja javnog mnijenja. Možemo reći da su posljednjih nekoliko tjedana bili praktički borba s vjetrenjačama, sveopći napad negativaca u očajničkom pokušaju da preokrenu tijek rata — no negativci su opet izgubili boj.

Prije nego što su mediji izmislili ovaj skandal s migrantima, prije nego što su pokušali okriviti Trumpa za masovnu pucnjavu, već tada je čitavih 72 posto Amerikanaca bilo uvjereno da ih mediji namjerno obmanjuju lažnim vijestima.

Kao što se povećao broj Trumpovih podupiratelja, najvjerojatnije se povećao i taj broj.

Izvor: narod.hr/breitbart.com