Zadnji komentari

Nije mu mjesto na skupu branitelja Gojko Šušak

Pin It

Godine 1991. Plenković je imao 21 godinu i nije išao braniti domovinu. Za razliku od njega Šušak se vratio iz Kanade i branio je i obranio domovinu. Nadalje, Plenkovića su na čelo HDZ-a doveli politički analfabete i razne jugo sove i omogućili mu da je već uništio stožernu hrvatsku političku stranku i pretvorio ju u sliku i priliku nekadašnje političke stranke Savke Dabčević-Kučar, tzv. Hrvatsku narodnu stranku

Laž je da HDZ Franje Tuđmana nije bio pozicioniran »na desnom političkom spektru«

"Branitelji su, uz hrvatski narod i utemeljitelje HDZ-a, bili najsnažniji oslonac politike našeg utemeljitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. To je on znao i vidio a vi ste u njemu prepoznali lidera koji je u presudnim trenutcima za hrvatski narod donosio odvažne i mudre državničke odluke", naglasio je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković na Izbornom saboru HDZ-ove Zajednice branitelja "Gojko Šušak". I još je dodao, kako bi se dodvorio braniteljima, kako "bez braniteljske potpore ne bi bilo ni hrvatske slobode niti hrvatske demokracije kao ni teritorijalne cjelovitosti hrvatske države". Prvo, Plenkoviću nije niti bilo mjesto na ovom skupu, jer dok je Šušak cijeli svoj život posvetio slobodnoj i nezavisnoj Hrvatskoj, on, Plenković, kao sin oca ideologa jugokomunizma i majke "vojne lekarke", kako mu je rekao i tepao njegov "drug" po uvjerenju Zoran Milanović, nije imao pojma o tomu.

Andrej Plenković - čovjek koji laže i manipulira

Godine 1991. Plenković je imao 21 godinu i nije išao braniti domovinu. Za razliku od njega Šušak se vratio iz Kanade i branio je i obranio domovinu. Nadalje, Plenkovića su na čelo HDZ-a doveli politički analfabete i razne jugo sove i omogućili mu da je već uništio stožernu hrvatsku političku stranku i pretvorio ju u sliku i priliku nekadašnje političke stranke Savke Dabčević-Kučar, tzv. Hrvatsku narodnu stranku, čiji je zadatak bio i ostao pljačkati hrvatske porezne obveznike. Upravo se to događa u sadašnjem Plenkovićevom HDZ-u. Tu nema HDZ-ove ideologije domoljublja. Prevladala je ideologija liberalizma i kriminalnoga ortaštva. Kako drukčije to nazvati nego tako ako je saborske zastupnike i ministre izabrao HDZ-ov član i simpatizer koji voli Hrvatsku i brani hrvatske interese, koji poštuje svoju katoličku vjeru i svoj kršćanski svjetonazor, a današnji HDZ sve to negira. Saborski zastupnici i dužnosnici više nisu domoljubi i kršćani, zbog Judinih škuda sve su preko noći "zaboravili" i slijepo slijede novoga vođu Andreja. Današnji HDZ ne brani hrvatske branitelje, ali zato brani nacionalne manjine i dvojicu etnobiznismena – Milorada Pupovca i Furija Radina. Današnji Plenkovićev HDZ žurno hita u neoliberalne globalizacijske vode tako da će već sutra – ako ga ne smijenimo – ukinuti vjeronauk u školama, zabraniti hrvatsku himnu, hrvatsku zastavu... Povijesni hrvatski grb je već zabranio!

A da sam u pravu pokazuje ova rečenica na već spomenutom skupu Zajednice branitelja "Gojko Šušak"u kojoj nam Plenković pokušava podmetnuti da je on na tragu Franje Tuđmana i da sve što on radi na detuđmanizaciji Hrvatske je ustvari Franjo Tuđman želio i radio. "To je Tuđman htio i vrlo jasno je u svim svojim nastupima davao do znanja da snažna zaštita nacionalnih interesa, u najzamršenijim i prijelomnim povijesnim trenucima, ne znači pozicioniranje HDZ-a na kraj političkog spektra i to na desnom političkom spektru. To je vrlo bitno i to moramo osvijestiti danas", izjavio je aktualni predsjednik HDZ-a i predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković. Izjavio je Plenković da je Tuđman rekao da su mu važnije hrvatske manjine od hrvatskoga naroda, a i da HDZ Franje Tuđmana nije bio pozicioniran »na desnom političkom spektru«, što je velika laž. Ovo je preopasna i lažna rečenica protiv koje se svi mi domoljubi moramo najoštrije boriti. I negirati ju.

Pavao Blažević/hrvatski-fokus.hr