Zadnji komentari

“Kruhovanje” Pupovca

Pin It

Samo za ovaj slucaj u Hrvatsko pravosuđe uvedite smrtnu kaznu. Osudite ga i javno objesite na mjestu gdje je “ počinio zločin “ kao opomenu svima onima koji bi se ikada usudili uputiti komad kruha prema tom gospodinu ili njegovim istomišljenicima

Prije nekoliko godina na jednom Zagrebačkom trgu pretučena je od brutalnog nasilnika gospođa dr Ruzica Čavar umirovljenica i članica “ Pokrera za obitelj”.

I tko nije toga dana imao prigodu čuti tu kratku vijest, idućeg te prigode nije vise bilo.

Nisu se o tom sramnom dogođaju imali potrebu očitovati niti političari niti novinari .

Osta gospođa Ruzica sama , sa svojom obitelji i svojim prijateljima , ali i sa svojim Bogom i svojom vjerom da čini dobro.

A onda prije par dana nemili dogođaj na Zagrebačkoj tržnici Dolac.

Neodgovorni gospodin uputio je “malo bržom dostavom” paketic hamburgera ili čega li več, ali u pitanju je ipak samo  kruh gospodinu Miloradu Pupovcu i njegovom stranačkom kolegi.

I medijska javnost se zapali.

Nema toga koji nije imao potrebu komentirati to “gađanje kruhom” Milorada Pupovca, od samog novobradatog Predsjednika Hrvatskog Sabora Jandrokovica do Premijera , oporbenih čelnika,cak i Predsjednika jedne susjedne drzave, novinara.....I ti komentari ostaju do danas: Vijesti na HRT- i ostalim TV postajama, radiu, portalima, tiskovinama

Svi su oni oni jedinstveni u osudi  : traže da “jake snage MUP-a” čim prije otkriju počinitelja i privedu ga pravdi.

Pridružujući se tom apelu dajem i svoj prijedlog :

Kad počinitelja nađete žestoko ga osudite.

Samo za ovaj slucaj u Hrvatsko pravosuđe uvedite smrtnu kaznu.Osudite ga i javno objesite na mjestu gdje je “ počinio zločin “ kao opomenu svima onima koji bi se ikada usudili uputiti komad kruha prema tom gospodinu ili njegovim istomišljenicima.

A vama dragi čitatelji evo nekoliko savjeta kako postupiti u slučaju slučajnog ili namjernog susreta s navedenim gospodinom i njegovim suradnicima , a da i vi ne završite na vješalima 

Evo ovako : 

1. Čim ugledate gospodina Pupovca istog trenutka stavite svoje ruke na leđa i to s otvorenim šakama i pokažite ih tom gospodinu kako bi se gospodin uvjerio kako su vaše ruke prazne i u njima nema nikakva spornog predmeta koji bi mogao ugroziti njegov život.

2. Ukoliko u tom trenutku imate probavnih smetnji, pa prijeti opasnost od “ispuštanja vjetrova”morate se okrenuti postrance, jer u slučaju “ prdeža”,na sudenju bi se moglo ustvrditi da je bilo “orkanskih razmjera” ,a ta brzina mogla bi ugroziti gospodinov život.

3. U koliko kašljete preporuka je ponovno zauzeti postranicki položaj, jednu ruku staviti na usta , a s drugom visoko podignutom ,dok skačete, mahati , jer bi se na sudu moglo zaključiti da je brzina i veličina čestica iz vaših pluća mogla biti pogubna.

4. Posljednje- pratite kad je godpodin Pupovac u Saboru ili na savjetovanju u Beogradu i samo tada izlazite na ulicu.

Nadajući se da sam vam s ovih nekoliko savjeta spasio život i izbjegao vješanje 

srdacno vas pozdravljam.

Dr Jure Burić