Zadnji komentari

Steve Bannon: ‘Višegradska skupina je jedna od najvažnijih grupacija današnjice’

Pin It

Image result for steve bannon

“Europa bi se trebala preobraziti u skupinu neovisnih i suverenih nacija koje vode njihovi građani, koji se pridružuju koji se udružuju kada im to odgovara”, rekao je u intervjuu za Reflex.cz bivši glavni savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji intenzivno radi na okupljanju suverenih, modernih desnih stranaka uoči izbora za europski parlament.

Bannon kaže kako je njegova inicijativa opozicija globalistima koji zagovaraju što čvršću političku i trgovinsku integraciju, pa ponekad i zagovaraju osnivanje Europskih Sjedinjenih Država.

“Smatram da je Višegradska jedna od najvažnijih grupacija današnjice. “Drago mi je što sam mogao posjetiti Češku i Mađarsku. Bio sam na nekoliko konferencija i uvjeren sam kako je Višegradska skupina vitalna geopolitička cjelina”, rekao je Bannon skupini zemalja koju čine Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska.

Podsjetimo, Republika Hrvatska je zvana čak dva puta u Višegradsku skupinu, prvi puta već 1991. godine (kada je i osnovana), a drugi puta 2014. godine.

Posljednjih mjeseci Steve Bannon posjetio je Francusku gdje surađuje s predstavnicom desnice Marine Le Pen, Italiju u kojoj je blizak s trenutnim ministrom unutarnjih poslova i predsjednikom vodeće stranke Matteom Salvinijem, potom Češku gdje se susreo s predsjednikom Milošem Zemanom.

Steve Bannon je nedavno u Rimu počeo suradnju s istaknutim kardinalom Raymondom Leom Burkeom.

Izvor: narod.hr/Reflex.cz