Zadnji komentari

Umjesto HRT-a gledamo Laudato TV

Pin It

Image result for laudato tv

Ponestalo nam je snage, volje i strpljenja gledati HRT i slične programe, otvaramo Laudato TV - obiteljsku televiziju. Zašto? Prvenstveno poradi izvrsnoga programa. To su filozofske i teološke teme, nastupi s poštovanim gostima, vrsnim stručnjacima domaćih i svjetskih imena;

prijenosi iz Rima i drugih lokacija diljem svijeta gdje se prati život naroda, običaji, dolazak Pape ili koji značajan događaj o kojem ovisi sudbina čovječanstva; emisije o znamenitim intelektualcima europske baštine prošlih i bližih vremena, a o kojima naša javnost nije u većini slučajeva ni čula; sjajni dokumentarni filmovi; emisije o najnovijim znanstvenim otkrićima u svim područjima - od medicine do astronomije; predstavljanje novih knjiga i svjedoka hrvatske povjesnice sve od početka 20. stoljeća do danas; vrijedni i obrazovani novinarke i novinari suvislo i poznavajući teme, pristojno i dostojanstveno razgovaraju sa sugovornicima, pa sjajna humoristička nizanka Božanstvena komedija koja ne boluje od ružnoće, podlosti i prostote, predstavljajući ozbiljne teme na molijerovski ili držićevski način.

Zahvaljujući glavnoj urednici gospođi Kseniji Abramović i njenom radu kao i donatorstvu ova TV Laudato živi. Činjenica da je to jedina obiteljska i kršćanska televizija u Hrvatskoj, da ima skučena sredstva, da ne dobiva goleme državne i privatne subvencije, financijski opstoji zahvaljujući entuzijazmu mladih suradnika, prijatelja i spomenutoj požrtvovnosti glavne urednice. Ujedno se i gosti odriču honorara ponoseći se pozivom da sudjeluju u nekoj od emisija. (A bilo bi dovoljno da se gledatelji odreknu deset kuna mjesečno i potpomognu ovaj silni napor, da se  Laudato tv1odazovu oni koje zovemo dobrostojećim vlasnicima značajnih tvrtki u RH, kao što su se uvijek mecene pojavljivali u nekada plemićkim krugovima ili magnatskim bilo koje vrste.) Srećom se opet iskazuje dobrota i solidarnost naše iseljene Hrvatske, koja također gleda vrlo rado ovu TV, na svim kontinentima. Gleda je i u dalekoj Australiji.

Zabranjeni

Na Laudato TV imaju priliku nastupiti i zabranjeni auktori, ČudesniČudesne su sudbine naših hrvatskih boraca za slobodu: odležiš jedanaest godina nevin u zatvoru, potom dođeš i sudjeluješ u Domovinskom ratu i tako daruješ najbolje godine svoga života za hrvatsku slobodu. Pošalješ naivno svoje dokumente o suđenju i lažima u uglednu hrvatsku ustanovu kako bi se moglo sačiniti istinito povijesno djelo o svemu tome, a oni šute i kažu da su izgubili paket s dokumentima, iako se zna da je primljen na ime i prezime u toj ustanovi. Hic!zabranjene teme i osobito zabranjena hrvatska povijest. Čovjek ne bi vjerovao kako se prati svaka emisija čestito iznesenih istina pa čak i u dalekoj Australiji. Čini se nestvarno kako hitro se cenzurira npr. nešto iz političke povijesti ako to ne odgovara sadašnjoj garnituri ili joj krnji ugled pogledom u prošlost, iako je istinito i poznato diljem svijeta, a osobito u europskim prostorima. Primjer za to je moj nastup u kojem sam dodirnula opasnu temu udbinih slavnih dana kad se suradnja s određenim strukturama  Laudato tv2činila potrebnom pa se sudilo nevinim ljudima u Australiji za tobožnje namjere miniranja sidnejskoga vodovoda od strane hrvatske emigracije. To je naša prva šestorka na osuđeničkoj klupi. Bilo je to osamdestih godina i tom prilikom je najviše nastradao Mile Nekić koji je osuđen na jedanaest godina zatvora za neučinjeno djelo. S njim su bila osuđena još petorica tobožnjih atentatora na vodovod, a sudac je bio onaj isti koji je kasnije prešao u Haag i sudio Gotovini i ostalim našim braniteljima. Hic!

Čudesne su sudbine naših hrvatskih boraca za slobodu: odležiš jedanaest godina nevin u zatvoru, potom dođeš i sudjeluješ u Domovinskom ratu i tako daruješ najbolje godine svoga života za hrvatsku slobodu. Pošalješ naivno svoje dokumente o suđenju i lažima u uglednu hrvatsku ustanovu kako bi se moglo sačiniti istinito povijesno djelo o svemu tome, a oni šute i kažu da su izgubili paket s dokumentima, iako se zna da je primljen na ime i prezime u toj ustanovi. Hic!

A sada o emisiji Laudato TV. Ta emisija i moje iznošenje okvirne istine, odmah je bilo cenzurirano za područje Australije. Nije se šikalo, kaj bi rekli naši mejaši. Ipak, postoje načini da se pogleda diljem svijeta pa i tamo. I vidjeli su je. Bogu i Laudato TV hvala. I to je ona Gospodinova: Ja sam put, istina i život.

Nevenka Nekić/hkv.hr