Zadnji komentari

Trump o prisluškivanju njegovog izbornog stožera: ‘Veleizdaja znači dugogodišnji zatvor’

Pin It

Image result for trump

Američki predsjednik osvrnuo se putem Twittera na činjenicu da je njegov izborni stožer prisluškivan u jeku predsjedničkih izbora 2016. godine. Naime, ministar pravosuđa prije nekoliko dana imenovao je odvjetnika koji vodi istragu o korijenima navodnog ruskog miješanja u izbore i Trumpov dosluh s njima koje su se nakon dvije i pol godine pokazale neistinitima.

“Moja kampanja za predsjednika bila je prisluškivana. Ništa slično tome se nikada nije dogodilo u američkoj politici. Vrlo loša situacija. Veleizdaja znači dugogodišnji zavor, a ovo je bila veleizdaja!”, napisao je Trump.

Kako smo pisali, bivši direktor FBI-a James Comey, bivši direktor CIA-e, John Brennan i bivšem ravnatelj Nacionalne obavještajne službe Jamesu Clapper nalaze se u sukobu oko toga koji su se visoki dužnosnici administracije bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame zalagali za korištenje “Dosjea Steel” koji je iskorišten kao dokaz u istrazi oko miješanja Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Naime, bez “Dosjea Steel”, američko pravosuđe ni obavještajna zajednica ne bi mogle odobriti niti izvršiti prisluškivanje predsjedničke kampanje Donalda Trumpa.

Ova afera, koju mnogi nazivaju Obrnuti Watergate počela je 2. veljače 2018. godine, kada je objavljen memorandum, odnosno izvješće Obavještajnog odbora američkog Senata. Tada su objavljeni dokumenti u izvornom obliku suprotno zahtjevima Ministarstva pravosuđa i FBI-a koji su tražili zaštitu ključnih imena, u ime nacionalne sigurnosti.

Izvor: narod.hr