Zadnji komentari

Predsjednica računa na potporu američke politike

Pin It

Image result for kolinda trump

U cijeloj toj priči najjasnija je izjava Ruže Tomašić. Upravo je Tomašić najviše utjecala na sliku desnih stranaka u medijima, ali i na novi smjer u kojemu će te stranke dalje krenuti. To će se na neki način sigurno odraziti na kandidaturu i rezultat Kolinde Grabar-Kitarović

Odluku stranaka desnog političkog spektra da neće podržati predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima za portal Direktno je komentirala politologinja, profesorica na Sveučilištu Libertas i politička analitičarka Jadranka Polović.

"U cijeloj toj priči najjasnija je izjava Ruže Tomašić. Upravo je Tomašić najviše utjecala na sliku desnih stranaka u medijima, ali i na novi smjer u kojemu će te stranke dalje krenuti. To će se na neki način sigurno odraziti na kandidaturu i rezultat Kolinde Grabar-Kitarović", rekla je Polović.

Stručnjakinja pojašnjava da Hrvatska prolazi jako turbulentno političko razdoblje te da to osjeća Kolinda Grabar-Kitarović.

"Ima još puno vremena i politička situacija u Hrvatskoj je trenutno vrlo turbulentna. Prerano je davati neke prognoze, ali mi se čini da bi Kolinda Grabar-Kitarović morala istaknuti svoju kandidaturu. S druge strane, ona to trenutno ne može učiniti zbog svih turbulencija u HDZ-u", dodala je Polović.

'Predsjednica i drugi politički akteri čekaju stav međunarodne zajednice'

Također, Polović smatra da je kandidatura Zorana Milanovića za mjesto predsjednika RH neupitna, a da neki drugi politički akteri čekaju stav međunarodne zajednice.

"Držim da je kandidatura Zorana Milanovića neupitna, ali da će biti zanimljivo promatrati tko će se sve kandidirati. Svakako da će na buduću kandidaturu trenutne predsjednice i još nekih osoba utjecati stav saveznika iz Europske komisije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država... Svakako da će i međunarodna zajednica utjecati na tko će se sve kandidirati", istaknula je Polović. 

Kako tvrdi Polović, predsjednica računa na potporu američke politike te da će vanjski saveznici uvjeriti ostale desne stranke da joj dodijele svoju potporu.

"U slučaju predsjednice, ona računa na potporu američke politike koja mora onda pridobiti one stranke koje su trenutno u napadu. Tu prvenstveno mislim na suverenističke stranke i ostale sudionike na desnom političkom spektru", zaključila je Polović.

direktno.hr