Zadnji komentari

Kongresnik o prisluškivanju Donalda Trumpa: ‘Ozbiljne i teške zloupotrebe sustava od strane FBI-a i CIA-e izaći će na vidjelo’

Pin It

U nedjeljnom intervjuu na radiju, za New York AM 970, republikanski kongresnik Peter King je predvidio da će “ozbiljne” i “teške zloupotrebe” od strane FBI-a i CIA-e tijekom predsjedničkih izbora 2016. izići na vidjelo, zahvaljujući tome što je predsjednik DOnald Trump deklasificirao tajne dokumente povezane s istragom bivšeg specijalnog istražitelja FBI-a Roberta Muellera.

King je istaknuo kako je “pun nade i uvjeren”, da će ministar pravosuđa William Barr otkriti “pristranost” dviju agencija protiv tadašnjeg predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa.

“Nema sumnje da su postojale teške, ozbiljne zloupotrebe u FBI-u i, vjerujem, na najvišoj razini CIA-e protiv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, odnosno u to vrijeme, predsjedničkog kandidata. Nisu postojale nikakve pravne osnove za početak istrage o njegovoj predsjedničkoj kampanji ni za način na koji su je vodili niti su postojale pravne osnove za način na koji su informacije o istrazi ‘curile’.”

Kao primjer, dodao je kako su prijavnice za dobivanje FISA zahtjeva za najstroži nadzor i prisluškivanje bile neispravne. “Sve će to izaći u javnost. Pokazat će sepristranost, pokazat će neutemeljenost istrage i koliko je to opasno demokracijo. Isto bih rekao da su to učinili Hillary Clinton ili Berniju Sandersu. To je jednostavno pogrešno”, zaključio je senator King.

Podsjetimo, krajem ožujka Devin Nunes, član kongresnog Obavještajnog odbora najavio je kako planira ispitati 50-ak ljudi od kojih neki još nisu svjedočili pred Kongresom, a za koje se smatra da su sudjelovali u lansiranju dokazano lažnog dosjea kroz nekoliko američkih agencija, a prema kojemu postoji snimka na kojoj Trump urinira po prostitutkama. Taj je dosje poslužio kao jedan od argumenata za pribavljanje naloga koji je omogućio prisluškivanje predsjednikovog savjetnika Cartera Pagea tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine.

Bivši irektor FBI-a James Comey je potpisao 3 zahtjeva za prisluškivanjem, zamjenik direktora Andrew McCabe jedan, četiri potpisa u ime FBI-a, dok su zamjenici državnog odvjetnika Sally Yates, Dana Boente i Rod Rosenstein su potpisali po jedan zahtjev u ime Ministarstva pravosuđa.

Izvor: narod.hr