Zadnji komentari

Goran Marić podnio ostavku! Dosta mu je svega!

Pin It

Image result for marić plenković

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je u Novom Vinodolskom podnio ostavku!

Iz ove naše vlade, svaki tjedan, ode ministar jedan…

S gradonačelnikom Novog Vinodolskog, Velimirom Piškulićem potpisao je ugovor netom prije, nego što će podnijeti ostavku.

“Veliko mi je zadovoljstvo. Riješili smo problem star 45 godina. Nastat će novo lice Novog Vinodolskog. Više od milijardu i 100 milijuna kuna Ministarstvo je prenijelo u vlasništvo jedinica lokalne samouprave i tako smo oživjeli puno zapuštene imovine. To može biti magnet za ostanak mladih na ovim područjima. Od utemeljenja Ministarstva državne imovine potpisao sam oko 2600 ugovora, pripremili smo projekte za 10 milijardi kuna investicija”, istaknuo je ministar.

A onda je prelomio: “Ovo je moj posljednji ugovor!”

Tijekom obraćanja u Novom Vinodolskom izjavio je: “Dajem ostavku premijeru Plenkoviću i upućujem zahtjev za aktiviranje saborskog mandata. Niti jedan dan nisam proveo u mirnim uvjetima. Medijska orkestracija prioritetnija je u odnosu na ozbiljan posao i oživljavanje državne imovine. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Postao sam meta, nisam više dostupan, jer sam već vratio mobitel Ministarstvu.”

Jedan od Marićevih bliskih suradnika, rekao je da ministar nikad ne bi sam podnio ostavku, ali da želi zaštiti obitelj koja se također našla na udaru.

“Koliko znam, stvarno mu udaraju na obitelji, a ima i nekih anonimnih prijetnji pa ne želi da se to nastavi”, drži anoniman izvor.

Iz ove naše vlade, svaki tjedan, ode ministar jedan…

Podsjetimo, imovinu je, kako je Marić nedavno pod pritiskom javnosti rekao, stekao prije ulaska u politiku. I doista on je jedan od rijetkih ministara koji se prije ministarske karijere bavio poslovima izvan politike. No, usprkos tome Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo se pozabaviti njegovom kućom od 67 m2 u zagrebačkim Remetama koja se ne pojavljuje na njegovim karticama, iako je bila u vlasništvu njegove supruge.

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojem se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište. Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati.

Ovaj sudac i doktor znanosti, radio je i u Auto-Hrvatskoj, te mijenjao šefa Uprave Vjesnika. Bio je i predsjednik Uprave Hrvatske tiskare i Tiska, te direktor Štedinvesta i Euronspekta. Radio je i kao predavač na raznim privatnim poslovnim školama.

U posljednjoj kartici spominje plaću od 17.480 kuna, a u kategoriji ostalih primanja naglašava jednokratno primanje od 60 tisuća kuna. Marićeva supruga nije zaposlena, a na popisu nekretnina nalazi se stan u Zagrebu od skoro sto kvadrata vrijedan 850.000 kuna, ali i drugi stan također od skoro sto kvadrata, jednako vrijedan. Dvije garaže vrijedne su 140.000 kuna, također se nalaze u Zagrebu.

U rodnim Grudama, u susjednoj BiH, Marić posjeduje kuću s okućnicom od 245 m2, vrijednu 850.000 kuna. U svome kraju ima i građevinsko zemljište od 240 m2 vrijedno 11 tisuća kuna. Ministarova supruga se vozi u peugeotu iz 2012., vrijednom 30 tisuća kuna, te posjeduje štednju od 70 tisuća eura.

dnevno.hr