Zadnji komentari

Planned Parenthood odbija novac Trumpove administracije koji nije namijenjen vršenju abortusa

Pin It

Planed Parenthood (Planirano roditeljstvo), organizacija koja diljem SAD-a posjeduje klinike za vršenje pobačaja odbit će sva sredstva iz Vladinog programa ‘Title X’ umjesto da se pridržava ograničenja Trumpove administracije koja ne dozvoljavaju da se taj novac iskorištava za poticanje i vršenje abortusa, javlja National Review.

Planirano roditeljstvo je do sada iz programa Title X dobivao 15 posto ukupnog novca, tj. oko 60 milijuna dolara. Programom ‘Title X’ savezna američka vlada financira udruge i organizacije povezane sa zdravstvenom zaštitom. Do dolaska Donalda Trumpa na vlast iz tog programa je bilo financirano ubijanje nerođene djece pod krinkom zaštite reproduktivnih prava žena.

“Kada imate neetično pravilo koje će ograničiti ono što pružatelji usluga mogu reći našim pacijentima, postaje zaista važno da ne budemo u tom programu”, ustvrdili su iz Planned Parenthooda i dodali: “Ali da budemo jasni, to radimo zato što nas tjeraju. Trumpova administracija pokušava nas prisiliti da čuvamo podatke od svojih pacijenata”.

Vodeća skupina koja se zalaže za pravo djece na život ‘Hod za život’ istaknula je da odluka Planned Parenthooda potvrđuje da grupa daje prednost pobačaju nad zdravstvenom zaštitom. Ranije ovog mjeseca, Planned Parenthood je otpustio svoju predsjednicu Leanu Wen zbog nedovoljne revnosti u obrani “prava na pobačaj”.

“Pobačaj ne predstavlja ni zdravstvenu zaštitu ni planiranje obitelji, i porezni obveznici ne moraju podržavati pobačaj. Nedavno otpuštanje Leane Wen i današnja odluka Parenthooda, potvrđuje da je krajnji cilj ove organizacije, političko zagovaranje pobačaja, a ne zdravstvena zaštita”, kazala je Jeanne Mancini iz ‘Hoda za život’.

Izvor: narod.hr/National Review