Zadnji komentari

Mladen Pavković: Svaki „srpski incident“ Pupovac iskoristi za svoje političke ciljeve

Pin It

Image result for pupovac četnik

Na temelju onog što se može čuti (poglavito u zadnje vrijeme) od Milorada Pupovca koji je zastupnik u Hrvatskom saboru već u šestom mandatu, stječe se dojam da to i nije jedinstven slučaj „u svijetu“. Naime, i u srpskom parlamentu također postoji zastupnik koji se bori za iste ili slične probleme „ugroženih“ Srba u Hrvatskoj – Vojislav  Šešelj. 

Kad ste čuli ili pročitali da se ova dva „pomozbog“ junaka svađaju, da se ne slažu u svojim političkim i inim stavovima, da nisu kao jaje jajetu? I Šešelj i Pupovac ne priznaju hrvatski obrambeni Domovinski rat, agresiju na Republiku Hrvatsku, a vrlo se dobro slažu i u lažima i obmanama da je hrvatska država gotovo ista kao i Nezavisna Država Hrvatska, da su Hrvati u Jasenovcu u vrijeme II. svjetskog rata poklali 700.000 Srba i tome slično. Također jedan i drugi podržavaju aktualnu vlast, na ovaj ili onaj način. Šešelj u Srbiji može raditi, prijetiti, može što hoće, a isto to dozvoljeno je i Pupovcu u Hrvatskoj. Protiv jednog i drugog podnijete su brojne krivične prijave, prije svega za teški kriminal, ali nema ni odgovora zbog čega ih nadležne službe ne vade  iz ladica. Istina, Pupovac je u maloj prednosti pred svojim kolegom, jer on ne može doći u Republiku Hrvatsku i „popovati“ kao što je to činio u vrijeme Domovinskoga rata, a Pupovac je u Srbiji i Republici Srpskoj uvijek dobrodošao, pa i tamo može mlati po Hrvatskoj, Hrvatima, hrvatskim braniteljima i stradalnicima što i kako hoće. Nikada mu se zbog toga ništa nije dogodilo, a kako i bi kad je član onih na vlasti. Njemu je totalno svejedno tko je glavni u politici, njemu je najvažnije da bude uz vladajuće, odnosno tamo gdje se vrte novci. Žalosno je i jadno kad tog čovjeka moramo gledati kako drži konferencije za tisak u Hrvatskom saboru. Braniteljima se vjerujte od toga povraća. To je tip koji živi od proizvodnje mržnje. Svaki incident, pa i onaj gdje sudjeluje nekoliko ljudi, i u najobičnijoj krčmi, uz pomoć medija uzdiže na nacionalnu razinu. Ne, nije to njegova zasluga, već urednika pojedinih medija koji isto ili slično razmišljaju kao i njegova malenkost. Inače, mnogi se trude da ga na sve moguće načine oblate, ali ne shvaćaju da što ga više valjaju u smeću da mu time značaj i popularnost raste kod onih koji ga obilno plaćaju za to što radi. Čak i hrvatska država financijski podupire izdavanje jednog njegova tjednika u kojem se od prve do zadnje stranice objavljuju laži, klevete i uvrede protiv Hrvatske, Hrvata i njezina čelnika. Nešto takvoga u Srbiji, ali i drugdje u svijetu,  je nemoguće. Sve je to nama naša borba dala. Sjetimo se među ostalim kako su u vrijeme Domovinskoga rata uhitili ratnog zločinca Arkana i druge. Ili pak Džakulu u Pakracu. Vrlo brzo su ih uz „oproštaj“ pustili da i dalje rade to što su radili u vrijeme agresije.

Nitko tako brzo ne oprašta i ne zaboravlja kao Hrvati!

Nu, čini se da je tog političkog cirkusa dosta. Od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića se očekuje da odgovori braniteljskim udrugama – jel se slaže s takvom politikom Milorada Pupovca? 

Naime, ne može ovakav čovjek mazati, lagati, pljuvati, bljuvati protiv Hrvata i Hrvatske i sjediti i tapšati  po ramenu  one koji su na vlasti.  

Ili, se to nama samo tako čini, jer  očito je da može.

Pitanje svih pitanje jeste - jel bi prvih hrvatski predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman dozvolio i tolerirao notornom Pupovcu jedno takvo sramno i kontinuirano ponašanje?

Gospodine Plenkoviću, vjerujte da je toga dosta. I previše.

Taj i takav Pupovac svaki „srpski incident“ iskoristi za svoje političke ciljeve, dajući im značenje  koje oni nemaju, podupirući nove podjele i šireći nepovjerenje, što može uzrokovati veće zlo od počinjenog nasilja, rekao je i požeški biskup Antun Škvorčević, visoki predstavnik Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Međutim, treba uzeti u obzir i činjenicu da Pupovac predstavlja samo jedan mali dio Srba koji žive u Hrvatskoj. Njega ne podupire čak ni jedan (ili nismo za to čuli) Srbin koji je branio i obranio Hrvatsku u Domovinskome ratu, a takvih je bilo relativno puno.

Pupovac je „projekt“ bivše Udbe, navodno ubačeni agent, ako je suditi po njegovu ponašanju i djelima.

Nije nam očito dovoljno što smo se takvih „projekata“ već nagledali u hrvatskoj povijesti, i ništa od toga naučili. Naime, zar i danas nije tako, (svaka čast iznimkama), kao što je bilo i nakon II. svjetskog rata, da onaj Hrvat koji se suprotstavi  lažima i obmanama koje svakodnevno iznose ti i takvi odmah  biva i sam proglašavan fašistom, što je tajna i druga policija uvijek  potkrepljivala nesumnjivim, u stvari montiranim dokazima. Pa, nije svatko tko na stadionu viče „Za dom spremni“ (poklič iz Domovinskoga rata!) ili nosi crnu majicu ustaša ili fašista!

Dobro je primijetio prof. Vlado Šakić kad je jednom zapisao da je kod nas već postalo uobičajeno da su  dragovoljci - ustaše ili  ratni zločinci, da su ustaše - fašisti, dijaspora - ekstremna emigracija ili ustaše, „Hercegovci“ - ustaše, državotvorci i domoljubi-nekompetentni ili nestručnjaci, moralisti - romantičari ili zanesenjaci, a da su komunisti – partizani i antifašisti, selfmenadžeri – tehnomenadžeri, socijalistička birokracija, medijska i institucijska struktura – profesionalci itd.

Ratna Hrvatska i većina onih koji su branili i obranili Hrvatsku sve se više, zahvaljujući raznim pupovcima, i ne samo njima, označavaju kao  proustaški desni ekstremisti , a svi koji su politički bili  za očuvanje Jugoslavije, prije nego za hrvatsku državu, ili su bježali od rata, ili su se u ratu i nakon njega bogatili, svrstavaju dobrim dijelom, nažalost, u socijaldemokrate, liberale, tehnomenadžere, mirotvorce ili pak antifašističku kategoriju.

Ima li još nešto gore od toga?

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata 91. (UHBDR91.)