Zadnji komentari

Vlada odbija Ustavom zaštititi hrvatsko bogatstvo - pitku vodu

Pin It

Related image

Ne znamo da li je predsjednik Vlade Andrej Plenković pročitao izvješće Ujedinjenih naroda. Tamo je definicija sigurnosti određene zemlje odmaknuta od vojnih rizika, teritorijalnih sukoba, pa čak i nafte. Stavljen je naglasak na vodu bez koje je nemoguće živjeti i opstati. Procjenjuje se da će se sve češći sukobi u budućnosti voditi upravo zbog voda, ali premijer nas uvjerava da je voda u Hrvatskoj već zaštićena

MOST nezavisnih lista intenzivno prikuplja potpise za peticiju da se voda Ustavom zaštiti kao temeljno ljudsko pravo. Potpisi se prikupljaju u cijeloj državi, kako bi se zaštitilo veliko hrvatsko vodno bogatstvo, u vremenima kad na nacionalnom i međunarodnom planu korporacije nastoje privatizirati izvore vode.

Potpise su pokušali “iskamčiti” i od članova Vlade. Shvativši da bi morali potpisati MOST-ovu inicijativu, svi od reda pobjegli su, kako se narodski kaže “kao vrag od tamjana”.

Dočekan na Markovu trgu, Ministar zaštite okoliša Tomislav Čorić odlučno je odbio MOST-ove aktivistice, s objašnjenjem “da to nije potrebno”. Hrvatska leži na izvorima pitke vode, a ministar Čorić smatra da to bogatstvo nije potrebno zaštititi.

Ne znamo da li je predsjednik Vlade Andrej Plenković pročitao izvješće Ujedinjenih naroda. Tamo je definicija sigurnosti određene zemlje odmaknuta od vojnih rizika, teritorijalnih sukoba, pa čak i nafte. Stavljen je naglasak na vodu bez koje je nemoguće živjeti i opstati. Procjenjuje se da će se sve češći sukobi u budućnosti voditi upravo zbog voda, ali premijer nas uvjerava da je voda u Hrvatskoj već zaštićena.

dnevno.hr