Zadnji komentari

Tko je i zašto uklonio HSP-ov performans u Dugopolju.???

Pin It

HSP Dugopolje je u subotu u Dugopolju postavio svojevrsni performans kojim je želio upozoriti i aktulanu  vlast u Općini Dugopolje i  mještane Dugopolja  o zapuštenosti mjesta koje želi biti  i turističko obzirom na  blizinu mora.

Postavili smo 12 koševa  za smeće  i upozorili na činjenicu da mještani Dugopolja sve i da hoće nemaju gdje  odložiti sitni otpad koji zbog toga završava na  cesti ili uz cestu i šalje  ružnu svima koje posjete Dugopolje.

U ponedjeljak su djelatnici  komunalne  firme  poskidali koševe za smeće (umjetničku instalaciju performansa)  po "nečijem nalogu", a djelatnici  su upućeni na žurno čišćenje   smeća koje se vidjelo na fotografijama koje smo  javno objavili.

Tko je dao nalog da se ova  "umjetnička instalacija" skine?? Gdje se nalaze skinuti koševi?? Postoji li rješenje o uklanjanju instalacije??

Iako u općini  Dugopolje vlada "zavjet šutnje", po nama dostupnim informacijama nalog za uklanjanje  stigao je  iz Županijske uprave za ceste gdje  razlog za uklanjanje vide u činjenici da  su  prometni znakovi  i stupovi javne rasvjete njihovo  vlasništvo i da nitko bez njihova odobrenja ne može na njih išta postavljati. Na stranu što je pola tih znakova postavljeno mimo propisanih standarda,  držimo da  koševi  nikome smetali ili ometali promet, pa je njihovo uklanjanje bilo nepotrebno.

Koševi za smeće su mogli ostati  i služiti svrsi dok općinske vlasti ne riješe ovaj problem i postave prave  i dugotrajnije koševe za smeće, naravno i urede mjesto na zadovoljstvo svih koji u Dugopolju žive ili dolaze kao gosti.

HSP Dugopolje