Zadnji komentari

Bitka za prvu pravu investiciju u Hrvatskoj

Pin It

Image result for investicije u hrvatsku"

Turska i Njemačka u posljednje su vrijeme zbog sirijske krize zahladile međusobne odnose, a odmah je u pitanje došla i već planirana izgradnja Volkswagenove tvornice automobila u Turskoj. Investicije te razine ipak su i političko pitanje, a Hrvatska je ni kriva ni dužna došla u poziciju jedne od zemalja u kojoj će se ona potencijalno i realizirati.

Slučajno ili ne, njemački je ministar gospodarstva Peter Altmaier prije nekoliko dana bio u radnom posjetu Vladi RH, a jedine informacije za javnost sa sastanka obostrana su želja za unaprjeđenjem dobre gospodarske suradnje te porastom investicija na području energetike, automobilske industrije i inovacija. Nadajmo se kako povod sastanku nije bila samo njemačka želja za kupnjom neke hrvatske kompanije već da se uistinu radi o početku interesa za veliku greenfield investiciju poput spomenute tvornice automobila, i kako će se s vremenom mijenjati trgovinski odnos u kojemu Hrvatska uglavnom uvozi, a Njemačka nama šalje svoje građane kao turiste.

Planirano zaposliti pet tisuća radnika

Njemačka je s pet i pol milijarda eura robne razmjene najveći trgovinski partner Hrvatskoj, međutim udjel hrvatskoga Ekonomijaizvoza u toj je razmjeni tek 35 posto, a takav odnos koji u sličnome postotku imamo i prema ostalim EU članicama moramo svim silama mijenjati. Volkswagenova tvornica kost je oko koje se bore, nudeći stotine milijuna eura potpore, i Bugarska i Srbija i Rumunjska, a Hrvatska mora učiniti sve kako bi privukla Nijemce da investiraju upravo ovdje, i ponuditi više od uobičajenoga. Iako bi doslovno trebali platiti veliki dio investicije, Hrvatska bi od nje značajno popravila svoju katastrofalnu trgovinsku bilancu i podigla BDP – i to onaj stvarni, proizvodni. Planirana je investicija teška 1,4 milijarde eura i zaposlila bi pet tisuća radnika koji bi godišnje proizvodili 300.000 vozila.

Takve su brojke značajne i za Tursku, a kamoli za Hrvatsku koja bi jednom tvornicom podigla BDP za desetak posto, a samo od davanja na plaće u proračun primala godišnje preko petnaest milijuna eura. Velika tvornica sa sobom uvijek privlači i brojne kooperante. Hrvatska bi bila u znatno boljoj poziciji da je do sada izgradila željezničku mrežu od riječke luke do kontinenta, što je i pouka kako je ulaganje u gospodarsku infrastrukturu prioritetni posao izvršne vlasti, umjesto uobičajenoga bavljenja spašavanjem gubitaša i podilaženja uvoznicima. Croatia Airlines, Agrokor ili Đuro Đaković nebitne su teme, uspoređujući ih s investicijama poput tvornice automobila.

Nove tehnologije

Ključnu ulogu u privlačenju ovakve investicije ima Vlada, nadajmo se da uistinu ona ima nekakav rejting kod Auto volknjemačkih partnera. Hrvatskoj također nedostaje vizije i pogleda u budućnost. Osim investicija u staru tehnologiju, bilo bi bolje pratiti budući razvoj automobilske industrije, odnosno neminovni prelazak na električne pogone, autonomna vozila i druge tehnološke napretke. I sam njemački ministar gospodarstva Altmaier naglašava kako Europska unija treba razviti proizvodnju baterija jer bi u suprotnome ovisila o Aziji, te kako se treba zadržati europska tehnološka superiornost koliko je to god moguće.

Volkswagen i otvara tvornicu klasičnih vozila na istoku Europe jer će u budućnosti u Njemačkoj proizvoditi isključivo vozila pogonjena strujom. LG u Poljskoj već gradi tvornicu autobaterija, a Hrvatska bi uz pomoć Rimac automobila i njegovih partnera trebala učiniti sve da se jedna od prvih europskih tvornica automobilskih baterija izgradi upravo u našoj zemlji, što bi sasvim sigurno privuklo brojne automobilske proizvođače.

Rimac otvara prilike

Mate Rimac i njegova tvrtka i jesu razlog zbog kojega je Hrvatska uopće uzeta u razmatranje za tvornicu automobila. RimacTo je čovjek koji je već privukao 150 milijuna eura investicija u svoju kompaniju i spojio svoje suinvestitore Porsche i Hyundai s premijerom. Ministrima je detaljno objasnio što Hrvatska treba učiniti kako bi privukla investicije i otvorio nam veliku priliku. Druga je stvar kako će politički vrh reagirati i eventualno raširiti neočekivano otvoreni prozor. Sada se na djelu trebaju pokazati izvrstan rejting koji navodno premijer Plenković ima kod europskih pučana, Angele Merkel i drugih prvoboraca europske ideje. Hrvatska definitivno mora zauzeti jasan stav oko ključnih političkih pitanja i odrediti se podržava li njemačku ideju Europe ili će slijepo slijediti politiku SAD-a. Usporedo s tim doći će i odluka gdje će njemačke kompanije ulagati.

Ako i ne bude išlo s Njemačkom, dobra gospodarska suradnja s Kinom, njihova naklonost Hrvatskoj zbog odabira za graditelje Pelješkoga mosta te veliki interes Kine za ulaganje u Luku Rijeka i u željeznicu, Hrvatskoj otvaraju potencijalno veliku priliku. Tvrtka Rimac automobili je, uostalom, već suvlasnik jedne od tvornica u Kini, pa zašto ne bi slična investicija išla i u obrnutom pravcu. Ključno je ipak pitanje imamo li vodstvo koje želi i može pregovarati poslove ovakva obujma i donositi odluke koje su od hrvatskoga interesa.

Marijan Jović/Hrvatski tjednik/hkv.hr