Zadnji komentari

Predsjednica se šali

Pin It

Konačno je svima nama u Lijepoj našoj, kristalno jasno da aktualna predsjednica države nije ozbiljna, u mnogo čemu, stoga je se ne može kriviti što nije ostvarila mnoga obećanja izgovorena tijekom svoje prve pred izborne kampanje i izborne  kampanje, koja traje punih pet godina.

Naime, jučer je u jednom ozbiljnom razgovoru za novine, rekla kako će gospodinu Bandiću nositi kolače u zatvor ili nešto drugo što bude dopušteno, ukoliko on bude osuđen i kažnjen zatvorom. Lijepo je i karakterno, kad se čovjek svojih prijatelja i podupiratelja nikad ne odriče. Bilo bi još bolje da je u takvim nastojanjima jednak za sve prijatelje, a ne samo za neke. Ipak, mora se priznati nisu nam svi prijatelji jednako dragi i korisni, pogotovo oni koji su iz kraja prema kojem te „genetski“ nešto stalno vuče i koji neizmjerno voliš, Nakon kraja prosvjetarskog štrajka predsjednica se „hrabro“ osvrnula i na taj nemili događaj, bez da pri tom spomene glavnog krivca za dugotrajnost tog događanja. Najlakše je bilo „opanjkavati“  resornu ministricu i Školu za život  - Reformu obrazovanja. KGK se poput mnogih, upustila u vrednovanje nečega što ne razumije u temeljima. Uglavnom, ponavlja ono što je pročitala ili čula od nekoga, tko se protivi toj i takvoj reformi, tko je iz tog procesa isključen i tko baš ne voli ili ne podnosi ministricu Divjak, koja zna i hoće, ali   ne može sve što je zamislila i započela, iz više opravdanih razloga. Jedno je ipak jasno,  nije se štrajkalo zbog Kurikularne reforme, u kojoj su od samog početka (ideje) sudjelovali osim vrhunskih multidisciplinarnih stručnjaka,  direktni “proizvođači“ i realizatori (učitelji i profesori) a provedena je i eksperimentalna faza cijelog programa, u nekim školama, te se nakon stručne analize ishoda učenja, „popravljalo“  ono što se moglo popraviti i što nije bilo do kraja uspješno.

Možda se predsjednica i s time šali? Možda se šalila kad se popela na pozornicu u HNK i izvođačima Labuđeg jezera, ukrala pljesak i veliki buket cvijeća? Crni labud se tu umiješao. Da smo to zapazili i shvatili sigurno joj to ne bi zamjerali i mislili kako se ne zna ponašati. Jednako tako bi bilo i za druge prigode. Predsjednica države se ili šalila ili je u to bio umiješan Crni labud. Onomad u svlačionici nogometaša, na Kornatima, u Vukovaru sa žutim zengama, pri susretima s srbijanskim predsjednikom Vučićem, u Americi, na raznim sumitima, gdje je „lovila“ Trumpa, na sportskim događanjima gdje je „lovila“ TV kamere (tenis), u Kninu, gdje je pjevala iz srca i duše, zaboravila koji je jezik hrvatski, a koji engleski u transu zbog prisustva američke generalice, na raznim proslavama „gdje je bila samo čovjek, a ne predsjednica države), te se tako i ponašala. J…š protok!  To je zastarjelo.  Osim toga niti Trump ne poštuje i ne drži se protokola. 

Izađe li uskoro nekakav video uradak s nekih privatnih, intimnih eventa, što je onomad nagovijestio gospodin Šeks, ništa od toga. Utaman je bilo čuvanje tog „dokaza“ i prijetnje njime. Predsjednica se samo šalila.Predsjednica se i sada šali kad za sve loše, pa i za štrajk prosvjetara okrivljuje Zorana Milanovića i njegovu vladu.  Šali se i kad dr Škoru pita gdje je bio 91., zaboravivši pri tom, gdje je tada ona bila i što je radila. Predsjednica se vjerojatno šali i kad se miješa u upravljanje BiH i smatra kako je ona predsjednica Hrvata u toj državi, kao i svih ostalih raseljenih diljem svijeta, kao i n jihovih potmaka, koji bi sad trebali glasovati za nju, sve dok ne postigne dovoljna broj glasova za drugi mandat  (50%+1). Pitanje je samo čega 50 % (izašlih ili onih koji su njeno ime zaokružili).

Predsjednica se šalila kad je „naredila“ gospodinu Bujancu da pozove vojvodu Šešelja u svoju emisiju(virtualno), čime će joj pomoći u osvajan ju prvog mandata.

Šala je vjerojatno bila i ono kad je sve one koji su joj zamjerali druženje s Vučićem, nazvala marginalcima, ne vidjevši kao joj se Vučić narugao, donijevši joj beskorisne materijale, s kojima se slikavala po televiziji, što je trebao biti popis nestalih i pomoć pri njihovu traženju.

Predsjednica države se vjerojatno šalila i kad je gospodina Lozančića smijenila po hitnom postupku, jer je tobože izgubio njeno povjerenje, a čovjek je samo radio svoj posao.

Još veća njezina šala je bila kad je sa županom nasilnikom zdušno i grleno pjevala, dok joj se njegova supruga žalila na svoje nevolje u životu s dotičnim.

Bilo je mnogo predsjedničinih šala u ovih pet godina.  Sukladno tome šala je vjerojatno i njezina kandidatura za drugi mandat. Možda je to i određena taktika, jer su u njenom taboru svjesni kako će ovu utakmicu izgubiti. U njezinu timu nema Dalića, Modrića, Mandžukića, Vide, Lovrena, ….Ovi njeni su manje-više za klupu, a ne za teren. S takvima se utakmice gube, pogotovo kad su na drugoj strani oni koji se ne šale, iako su neki od njih šaljivčine, zabavljači i jako dobri showmani.

Uz put šalila se ili ne šalila, predsjednica države se putem pogubila, izgubila je na dostojanstvu, vjerodostojnosti, povjerenju, dosljednosti, normalnosti,  primjerenom ponašanju, prirodnosti,… Razotkrile su njezine nedovoljne sposobnosti, manjak općeg i posebnog znanja, slabe vještine upravljanja, sklonost druženja s opskurnim likovima iz podzemlja i nad zemlja (okultizam). Sklona je napadima na suparnike, bez ikakvih argumenata. Sklona je alternativnim činjenicama, kojima nas je obmanjivala. Sklona je prilagodbi Ustava, zakon i pravila, kad joj to ide u prilog. Jednom riječi gospođa Kolinda Grabar Kitarović nije dorasla funkciji, na koju je dovedena. Tko ju je doveo i zašto? To je jedna druga priča. Mislim, da gospodin Karamarko, barem djelomično zna tu priču. Vrijeme je da nam je ispriča.

Vrijeme i za mnoge priče i „priče“ iz vremena edukacije vodećih političara (lidera) i nekih predsjedničkih kandidata, koji su se „kalili“ u MVP i kojima je šef bio sadašnji glavni i odgovorni savjetnik i urednik u Uredu predsjednice.

To bi pomoglo masovnom izlasku na predsjedničke izbore, slobodnom demokratskom izboru najboljeg kandidata, koji će donijeti mnoge  promjene i funkciji predsjednika države vratiti važnost, bitnost, dignitet i dostojanstvo, što je estradizacijom i politiziranjem, svedeno na razinu, za koju nam ne treba predsjednik države. To bi možda riješilo izbore u prvom krugu.

 Ankica Benček