Zadnji komentari

O Marijana, mi nismo naivni, Marijana

Pin It

Image result for petir kolinda"

Gospođa Petir nije trenutno nije na nekoj funkciji, koja se dobro plača i kako je navikla biti. Ne treba joj zamjeriti, ako se žena dobro uhljebila ili joj je to obećano. Sjetite se samo kome jer sve pomagala, naročito u izborima, od lijevih do desnih, kao prava profesionalka.

U svem ovom kaosu, nagađanjima, procjenjivanja, slalomu po cijeloj Lijepoj našoj, napadanjima, pljuvanju po rivalima, ulizivanju, laganju, obmanjivanju, neprimjerenom ponašanju, politiziranju, difamaciji, brandiranju sebe preko tuđih zasluga, kiču, kršenju ustava, zakona, pravila,...   oko predsjedničkih izbora, gdje svakodnevno ima svakojakih raznih i različitih  iznenađenja, veliko iznenađenje, gotovo nevjerojatna je činjenica,  kako će gospođa Marijana Petir podržati aktualnu predsjednicu, u kampanji za drugi mandat. Još je nevjerojatnije obrazloženje gospođe Petir zašto ona podržava KGK. Navodno zbog njenog zalaganja za demografiju i borbe za zabranu rada nedjeljom.

Kaj god! Nismo mi baš tako blesavi, glupi i naivni, da u to povjerujemo. Nameću se pitanja što je to pozitivno KGK napravila u prošlom mandatu za demografiju i “slobodnu” nedjelju. Koliko toga KGK, kao predsjednica države,  može napraviti i da hoće, na rješavanju spomenutih pitanja i problema. Koliko se sjećam više puta je KGK, poručila  da ako se nikome ovdje ne sviđa, neka ode tamo, gdje misli da će mu biti bolje. Otišla i njezina kći, koja će se navodno vratiti po završetku formalnog obrazovanja (?)

Sad kad “lovi” svaki glas, naročito u dijaspori, silno se trudi, verbalno iskazati i pokazati kako joj je stalo do svakog Hrvata. Poziva ih da se vrate u domovinu. Govori im kako ih voli, da je to u njenim genima, posebice kad su Hercegovci u pitanju. Tko ju ne bi poznao, skupo bi je prodao. Ali čini mi se da je za nju “prešla baba s kolači”. U njene priče malo tko vjeruje. Ništa od njenih obećanja se nije ostvarilo, osim što je bistu Tita maknula s Pantovčaka. Uvjerena sam kako bi taj reljef već sutra vratila kad bi joj to donijelo par stotina glasova. Takvih primjera ima bezbroj, jer aktualna predsjednica dnevno mijenja svoje “čvrste” stavove, ukoliko joj to ide u prilog. Međutim, u zadnje vrijeme se potpuno pogubila. Krivo procjenjuje, govori besmislice, fake news, deep fakes, ...Čovjek se zapita: Zar ona to stvarno ne zna ili  sve radi namjerno, svjesna da gubi izbore. Bilo bi fer, pošteno i ljudski, da se uopće nije niti kandidirala. Pokazala je mišlju, riječi i djelom bezbroj puta kako nije dorasla funkciji, na koju je iz nama nepoznatih razloga dovedena. Jadna li je najbrojnija,  državotvorna stranka, koja je tome morala pribjeći, baš kao onomad, kad su “unajmili”, odnosno “uvezli” premijera, za kojeg su mislili kako će biti lutka na koncu, kojom će manipulirati predsjednica države i predsjednik HDZ-a. Međutim, čovjek im je pokazao da to neće ići, nakon čega su ga smijenili.

 Doveli su karijernog diplomata, odnedavno učlanjenog u HDZ, kojeg se sad žele riješiti, preko neizbora KGK za predsjednicu države. Velik su to igre. Razni i različiti scenariji su u pitanju, ali  ništa neće napraviti, u tom smislu, jer je naš Andrej Europejac, kojeg podržava najviši vrh EU. Njima uopće nije stalo tko će biti predsjednik  države, jer su mu ovlasti male, pri čemu ih je aktualna predsjednica svojim činjenjem nečinjenjem, neprimjerenim ponašanjem, neznanjem i nesposobnošću još više smanjila, difamirala, na neki način zagadila i mnogim od nas zgadila. 

Dosad se igrala prljava igra u smislu, od dva zla birati manje. Sada je to nemoguće. Dva su jaka kandidata na desnici, a samo jedan na ljevici, pri čemu ne bi trebalo zanemariti onoga tko je u sredini (?). Narodu je bilo dosta “demokracije”. Osjeća se potreba za čvrstom rukom, odlučnim stavom i velikom borbom protiv najvećeg zla u našem društvu korupcijom. Svi predsjednički kandidati o tome govore, osim jednog koji na ironičan način propagira korupcija, zapravo ukazuje na nju, tamo gdje raste i cvjeta i nitko joj ništa ne može, jer je njezin tvorac Gazda Hrvatske, u pravom smislu.  To je shvatila, unatoč tome da mnogo toga ne shvaća, aktualna predsjednica, te joj je dotični gospodin postao veliki prijatelj, za kojeg bi kršila Ustav i zakone. On zna “znanje”, osim toga, nekontrolirano i samoinicijativno barata velikom količinom našeg novca, kojim se kupuju glasovi i dobivaju izbori.

Gospođa Marijana Petir je potrebna kako bi svojim imageom, poštene političarke, velike praktične vjernice i osobe koja se bori za male ljude, njihova prava, poljoprivredu, selo i seljake, koju boli ispražnjena Hrvatska, odljev mozgova,  nepravda, laž, … bila nekakva ravnoteža svemu onom lošem oko KGK. Osim toga,  gospođa Petir nije trenutno nije na nekoj funkciji, koja se dobro plača i kako je navikla biti. Ne treba joj zamjeriti, ako se žena dobro uhljebila ili joj je to obećano. Sjetite se samo kome jer sve pomagala, naročito u izborima, od lijevih do desnih, kao prava profesionalka. Još uvijek ne shvaćam zašto su je izbacili iz HSS-a. Vjerojatno su je se bojali, da im ne preotme važne, ili najvažniju funkciju.  Žena se povukla, primirila, dok nije došlo vrijeme za akciju. Ipak, kasno Marko na Kosovo stiže. Pitam se što bi bilo da je gospođa Petir došla na Pantovčak, kao prva savjetnica KGK, umjesto “vrsne” novinarke, koja  je pridonijela slobodnom padu predsjednice, njenom razotkrivanju i pokazivanju njenog pravog lica, u pogledu mnogo čega.

Žao mi je gospođe Petir što se uvalila u nešto, što ni u kojem pogledu, nema ništa sličnog, a kamoli jednakog s njom. Zanima me što ona misli o uvlačenju pod šatore, na raznim vojnim lokacijama u okviru NATO-a, o uletavanju u muške svlačionice, o pjevanju i plesanju na raznim eventima,  o proslavama rođendana s inkriminiranim likovima, o iću i piću s likovima iz podzemlja, o korištenju okultnih  usluga i potrebi za proricanjem, o susretima, ljubljenu i druženju s Vučićem, o Šešelju koji je KGK pomogao u  dobivanju prvog mandata,  o miješanju u politiku BiH, o neargumentiranom pljuvanju po suparnicima, o nepoznavanju hrvatske povijesti, o svojatanju branitelja, o ukradenoj ideji “tri mora”, o lažima, plagijatima, umjetnim trepavicama, liposukciji, mraku u očima s osmijehom na licu, pod određenim brojem,  udovicama  koje su proglašene marginalkama,  o bezveznim lupetanjimna bez kraja i konca, o perikama i kosi koja je “kak sijerkova mekla” kako je rekao moj susjed  v Lonjici. 

Ako se gospođa Petir slaže sa svime onime što KGK čini i ne čini, kako se ponaša, kako nas predstavlja doma i vani, kako trči za Trumpom i gleda u njega “ko tele u šarena vrata”, kako čergari uzduž i poprijeko Lijepe naše, tobože nalazi s narodom, onda ona nije ono za što se godinama predstavlja. Tada je i ona lažna, nevjerodostojna i prilagodljiva, svakome, tko ju plaća. Nalaženje s narodom?  Kaj god! To su predstave  za TV i sve nas. Ona se sastaje s onima na vlasti (HDZ-ovcima) u svakoj županiji, gradu i mjestu.  Nije htjela primiti gospođu Maru Tomašević, koja joj se požalila na nečovječnost  supruga, na batine i desetgodišnje maltretiranje, jer navodno nije imala vremena. Imala je vremena s tim nasilnikom pjevati, družiti se, jesti i piti.

Jučer se predsjednica proslavila, svojim osvrtom na rezultate naših učenika u PISA testovima, te okrivila Kurikularnu reformu, odnosno ministricu Divjak, za slabe rezultate. To je nešto poput željezne zavjese iza koje je ona rasla i razvijala se.

Svatko ima pravo podržavati i glasovati za bilo koga. Međutim, podrškom nekoga, kome si antipod, s kim nemaš ništa zajedničko osim spola (?), samog sebe degradiraš, svodiš na političku nulu, postaješ uhljeb i  osoba bez stava, karaktera i osobnosti, koja ti je služila na čast i ponos. To jednostavno nema smisla, čak i onda kada to radiš iz najboljih namjera, istinskih i iskonskih pobuda, vjerskih i domoljubni, uz preporuku bilo koga, svjetovnih ili duhovnih lidera.

Ankica Benček