Zadnji komentari

Mučnina i gađenje

Pin It

KGK se stalno poziva na predsjednika Tuđmana i želi nas uvjeriti kako ona nastavlja njegovo djelo, primijenjeno vremenu i potrebama. Kaj god! Možete li zamisliti dr Tuđmana da uletava u ženske svlačionice, ga se grli i ljubi sa sportašicama (sportašima),  da ljubi tuđi zlatni trofej, da stoji na kiši i pleše poput klauna  na stadionu u Moskvi, da pjeva s klapom u Kninu, da Bandiću pjeva na rođendanu, da s Mamićem slavi svoj rođendan na nekoj terevenki....

Svega i svačega smo se nagledali i naslušali u ovih tridesetak godina naše slobode, suverenosti, neovisnosti, samostalnosti i demokracije. Bilo je za vjerovati i očekivati, kako sve to raste, zajedno s onima koji su u politici i žele vlast, na bilo kojem nivou, pogotovo kad su to visoko obrazovani ljudi, s određenim iskustvom u diplomaciji i međunarodnim službama. 

Kaže se kako je u ljubavi i politici sve dozvoljeno. Mislim da bi tu trebalo još dodati, “sve što je normalno”, dostojno čovjeka u svim njegovim odrednicama, fizičkoj, psihičkoj i duhovnoj. Gledajući i slušajući mnoge izborne pred kampanje i kampanje, mogu zaključiti kako je ovo sada jednostavno “neprobavljivo”, naročito u vrhu anketne rang liste,  gdje se na rivale ide đonom., difamacijom, pljuvanjem, obezvrjeđivanjem osobe, iznošenjem neargumentiranih činjenica, zadiranjem u njihovu intimu, u obitelj, u dosadašnji rad, u karakter u prošlost. Sve se to može, smije i možda mora, ali na jedan pristojan, intelektualan i human način. Mi smo civilizirano društvo, stari kulturni narod, s zavidnom tradicijom, koji je uvijek gravitirao Europi  i uljuđenom društvu. Sada nas pojedinci u predsjedničkoj kampanji, vraćaju duboko na Balkan, svojim bizantijskim podvalama, primitivnim obračunima s onima koji su bolji, vjerodostojniji, bez repova, gafova, sramote i ljage.

“Ja pjevam iz užitka. A on je svojim pjevanjem u Americi, zaradio golemi novac, napravio kućerine,….izjavila je aktualna predsjednica, koja je po njoj Hrvatsku učinila prepoznatljivom u svijetu, na pobjedi  naših  “srebrnih  dečki”, po dosad neviđenim gafovima u politici, kao predsjednica države. To se navodno njenim glasačima sviđa. Oni su ponosni na nju, njenu ljepotu, sposobnost i ponašanje.  To nam sve govori.  KGK se stalno poziva na predsjednika Tuđmana i želi nas uvjeriti kako ona nastavlja njegovo djelo, primijenjeno vremenu i potrebama. Kaj god! Možete li zamisliti dr Tuđmana da uletsava u ženske svlačionice, ga se grli i ljubi sa sportašicama (sportašima),  da ljubi tuđi zlatni trofej, da stoji na kiši i pleše poput klauna  na stadionu U moskvi, da pjeva s klapom u Kninu, da Bandiću pjeva na rođendanu, da s Mamićem slavi svoj rođendan na nekoj terevenki, da s Bujancem i njegovim društvom negdje u nekoj skrivenoj konobi jede škampe i pije šampanjac, da čergari od sela do sela, općine do općine, grada do grad, uz duž i poprijeko Lijepe naše, da s lokalnim šerifima zagrljen pjeva, pleše i orgija, uz predsjedničke insignije, gardu, ...a tek da sliku sebe i svojeg frenda stavi na slavljeničku tortu, uz predsjedničke insignije i neke čudne znakove svoje pripadnosti međunarodnim n-teralama. Nismo mi bedasti i glupi da to ne kužimo. Predsjednik Tuđman zasigurno ne bi od Vučića primao cvijeće, na mostu kroz koji je isti prolazio s automatom i željom za osvajanje, ubijanje protjerivanje  i otimanje u Hrvatskoj. Predsjednik Tuđman ne bi trčao za Trumpom i unosio mu se u lice telećim pogledom. Predsjednik Tuđman ne bi nigdje govorio protiv svoje države i vlade. Predsjednik Tuđman nikada ne bi ratne udovice i djecu poginulih heroja nazvao marginalcima,….. Mogla bih nabrajati do jutra, na desetke i desetke stranica. Čemu to? Svi imamo oči, uši i osjećaje. Vidimo i osjećamo svu neprimjerenost, neznanje, nesposobnost, zlobu, zloću, ….borbu za vlast, preko opanjkavanja drugih, a ne preko svojih zasluga.

U tim neprimjerenim i neprihvatljivim izjavama se vidi mržnja, zavist, jal, loša narav, neodgojenost,  strah od izgubljenog. Misli kako time pokazuje moć. Pokazuje nesigurnost, niskost, malograđanštinu, ….Sramoti sebe i stranku koja ju tobože podržava.  Lijepo je jučer netko rekao da patuljci ne mogu nastavljati, a kamoli produbljivati, nastavljati i obogaćivati Tuđmanovo djelo.

Aktualna predsjednica se ponaša kao nekadašnje kumice na placu. Ogovara koga stigne , s kim stigne, u onome što joj tog trena padne na pamet i čime ga misli obezvrijediti. Kaže kako je Milanović lijen, kako je trošio novac na jastoge u određenom restoranu, kako ne zna, neće, ne može,.. Zar ne može na eventualnim propustima tog gospodina u politici, naročito u vremenu kad je bio premijer na konkretnim istinitim pokazateljima elaborirati, što to on nije dobro napravio i reći nam kako bi to ona napravila. Stavila bi žicu na granicu i dovela vojsku, došla na granicu s Bosnom i tvrdila kako policija dobro i profesionalno postupa s migrantima. Po njoj se oni ozljeđuju hodajući po nepoznatom kamenom terenu, .. Kaj god! Gdje god stigne laže. Te laži su se već toliko zaplele, umrežili, petrificirale i implementirale, da  KGK niti sama više ne zna što je istina, a što laž. Neki kažu da ona više, ni o čemu i ni o kome ne govori istinu, jer  je u nje nastala profesionalna deformacija, odnosno uvukla se patologija u njene laži.

Njezina hiperaktivnost, sveznanje, svemoć, miješanje u poslove gdje nema ovlasti i ingerencije, educiranje svakoga, naročito  birače,  arogancija, umišljenost, larpurlartizam, arivizam, amerikanizacija, estradizacija predsjedničke funkcije, teatralnost, glumatanje, površnost, elementarno neznanje, nesposobnost, nedoraslost,  vjerska osviještenost, pjevanje , plesanje, druženje s polusvijetom, laganje, pretvaranje, ...jako iritira većinu stanovnika Lijepe naše, više je se ne može gledati, niti slušati.

Narod se pita: Čime smo mi to zaslužili?  Zar velika, državotvorna, moćna stranka, nema boljeg kandidata za predsjednika države?  Nisu imali ni kandidata za premijera: morali su ga uvesti. Čovjek nije znao govoriti hrvatskim jezikom, a kamoli da je razumio što mu se  govori, u što se uvalio i što ga čeka, ne bude li poslušan, Nije bio poslušan, nije bio lutka na koncu i smijenili su ga. 

Njihov premijer je u zatvoru. Sudi mu se za mnoge stvari. Sudi se i samoj stranci. Aktualni premijer ekvilibrira na tankoj žici , da bi se održao. Bio je prisiljen napraviti neprincipijelnu koaliciju, te pristati na ucjene Gazde od Hrvatske, kojemu KGK pjeva rođendansku pjesmu, u stilu Merlinke, poručuje kako će mu u zatvor nositi kolače, ukoliko bude osuđen u što ona sama sumnja. Time indirektno poručuje pravosuđu što mora učiniti. 

Iznenadna velika ljubav prema suprugu i obitelji je fascinantna, ali nitko na to ne nasjeda, i u to ne vjeruje, kao niti na sve one imitacije,  obleke, frizure, šminkanje i umjetne trepavice, što se vidi.  Puno toga se ne vidi, ali se osjeća. Istina patvorine se ne mogu od prve prepoznati, naročito ako su vješto i raskošno umotane. To mogu samo stručnjaci i znalci. Uvaljena nam je šarena laža, po nečijoj direktivi i preporuci gospodina Karamarka, visokog klera i svećenstva koji su s  oltara upućivali narod, za koga treba glasati, inače će nas “crveni”, na čelu s Milanovićem i Josipovićem do kraja  upropastiti, vratiti u Jugoslaviju: Kaj god! Vidimo tko nas vraća na Balkan.  Uz put nas želi amerikanizirati, obećavajući nam blagostanje. Uvijek se dosad osim za prvog predsjednika dr Tuđmana glasalo “protiv”. Sada ćemo glasati “za”.

Molimo Boga  da nam prosvijetli pamet, da ne nasjednemo opet i ponovo, na hrpu laži i prevara, da izaberemo poštenog, normalnog, hrabrog, obrazovanog, pametnog i  domoljubnog čovjeka, koji će nas izvući iz močvare, u kojoj više nema zraka. Zemlja je postala je mala bara s puno gladnih krokodila, u kojoj predatori grabe plijen i međusobno se proždiru.

Nakon ovih predsjedničkih izbora bilo bi lijepo reći i konstatirati: Sunce se ponovo rađa. Prionuti poslu, svatko na svom radnom mjestu, u obitelji, školi i u društvu, bez mučnine, grča, gađenja i beznađa, s uvažavanjem svakog čovjeka, pravnom jednakosti i istinom, kakva god ona bila, s predsjednikom koji nas neće sramotiti, s kojim ćemo se pon ositi.

Ankica Benček