Zadnji komentari

Još jedna potvrda kako nam ne treba nikakve licemjerne šutnje

Pin It

Image result for izborna šutnja

Tzv. izborna šutnja je odavno izlišna, više nego nepotrebna, štoviše, samo još jedan licemjerni „zakon“, pravilo. Licemjerje će inače, kad konačno ode, biti jedan od glavnih uzročnika smrti zapadne civilizacije. Navodnom šutnjom ograničiti tzv. slobodnu trgovinu, začepiti izvore propagande, marketinga, PeeRa… na, opet, tzv. slobodnom tržištu i više je nego kontradiktorno.

Recimo veeeliki kaufdućan će vas smjeti nagovarati, na sve mile i nemile načine, na kupnju - do subote, a u subotu i nedjelju će sve te „načine“ morati sakriti.

Jednako je i političkim kaufdućanom - dva dana prije kupnje političara zabranjena propaganda, marketing, PeeR, uglavnom treba biti kuš na  tom „slobodnom“ političkom tržištu. Naravno kako je to odavno, još prije petnaestak godina, trebalo ukinuti, osim na dan izbora na biračkim-glasačkim mjestima. Posebno je „šutnja“ besmislena u vrijeme prevladavajuće virtualne stvarnosti, pa se nadamo kako je ova i još možda ona za iduće parlamentarne izbore zadnja šutnja.

Kao povod za ovo „pisamce“ o „šutnji“ u doba „šutnje“ su demonstracije kontra Bandića u vrijeme važeće šutnje. Vidi majku mu ova kontra Bandića banda organizirala je demonstracije s dernjavom i tipiziranim transparentima već po drugi puta baš po po' izborne šutnje. Pa kud baš po pol šutnje? Naravno kako je to tipični politički skup koji flagrantno krši izbornu šutnju. Na stranu demonstranti, još kako tako - čulo bi se do Zrinjevca, ali medija to raznese, elektronička i slova i brojke, pa još i slike, videja-nevideja. To će ostati u virtualnoj galaksiji. Tiskani će na „papir“ još toga prenijeti sutra, u nedjelju, baš u vrijeme izbora. Ma „ljukavi“ su ti demonstranti pa harače za šutnje, protiv Bandića, nadajući se kako će „pametni“ shvatiti da je to zapravo za Zoku Milanovića, a glupani ne će razumjeti, kako je to i organizirano na malo poduljem štapu od tog istoga Zoke, njegove lige (Rada Borić, Tomislav Tomašević…), a protiv Kolinde. Ma pametno da ne može pametnije, pa tko popuši foru popušio je. Inače bi trebalo ako je šutnja, šutnja je, pa se contra banda Bandiću može strpjeti dva dana, a od nedjelje u 19 sati nastaviti demonstracije svaki dan i noć. Što se pak Bandića tiče, protiv njega imam svašta, ništa doduše „djelatnog“, tj. da „dela“, a za kontra bandu mogu samo reći: Ne dao nam Bog!

Mato Dretvić Filakov/hrvatski-fokus.hr