Zadnji komentari

Hrvatski suverenisti: Ministrica Vesna Bedaković mora odstupiti

Pin It

Related image

Kako je za kontrolu samog poslovanja obiteljskog doma nadležno Ministarstvo, odnosno njihova inspekcija koja nije ovaj propust uočila. Ova činjenica potvrđuje tromost i nemarnost nadležnih inspekcija koje na teren izlaze očigledno samo po dojavama

Nakon tragične smrti šestero štićenika Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu, priopćenjem su se oglasili Hrvatski suverenisti i zatražili ostavku ministrice Vesne Bedeković.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon tragične smrti šestero štićenika Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu po tko zna koji put se postavlja pitanje nefunkcionalnosti i neuređenosti sustava socijalne politike.

Nepojmljivo je, da je dotični obiteljski dom još od 7. siječnja 2013. g. imao rješenje o ispunjavanju uvjeta za kapacitet od 13 korisnika, dok se u Domu, u trenutku tragedije, nalazilo čak 26 korisnika.

Kako je za kontrolu samog poslovanja obiteljskog doma nadležno Ministarstvo, odnosno njihova inspekcija koja nije ovaj propust uočila. Ova činjenica potvrđuje tromost i nemarnost nadležnih inspekcija koje na teren izlaze očigledno samo po dojavama.

Na žalost tek nakon ovakvih i sličnih tragedija kreće nadzor onih, koji svoj posao nisu obavljali kada je to bilo potrebno.

S obzirom na to da nadležna inspekcija pod Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, resorna ministrica Bedaković bi već danas morala dati neopozivu ostavku.

Ovim putem izražavam iskrenu sućut obiteljima tragično stradalih štićenika Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu", stoji u priopćenju Hrvatskih suverenista.

M.M./HRsvijet