Zadnji komentari

Sin župana Žinića podnio ostavku, hoće li je podnijeti i on?

Pin It

Image result for žinić

Žinićevo ponašenje je apsolutno neshvatljivo i neprihvatljivo. Dok se cijela  zemlja bori sa životom i smrti, nepojmljivo je da netko organizira zabavu i da ne shvaća kakav primjer šalje i koliko u opasnost dovodi sve oko sebe

Dario Žinić podnio je ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite Grada Gline. Sada se čeka što će učiniti njegov otac Ivo, župan sisačko-moslavački

– Da, dao sam ostavku zbog odgovornosti prema građanima, kazao je potišteno Dario Žinić nakon skandala s korona partyjem koji su otkrila 24sata.

Podsjetimo, HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov sin Dario proveli su subotu navečer družeći se s većom grupom ljudi u zavičajnom klubu u Marinbrodu. Zabavljali su se tamo sve dok ih nije rastjerala policija, iako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske zabranio javna okupljanja i obustavio rad u ugostiteljskim objektima u svrhu sprečavanja širenja zaraze korona virusom. Uz to, u grupi smije biti najviše pet ljudi, uz nužne mjere socijalne distance. I ministar i epidemiolozi danima apeliraju da se prekinu bilo kakva okupljanja, koja su nazvali ‘korona partyjima’.

Da situacija bude tragikomičnija, županov sin Dario, kad ne radi kao zamjenik gradonačelnika Gline, obavlja dužnost načelnika Stožera civilne zaštite Grada Gline. Njegov otac nedavno je slupao službenu Škodu, a u klub u Marinbrodu stigao je drugom, zamjenskom Škodom. Što su radili nakon zabrane javnog okupljanja? Otišli su jesti nakon uređivanja kuće Žinićevog djeda, a na kraju ih je rastjerala policija. Ove informacije je ranije potvrdio Dario Žinić, županov sin.

– Žinićevo ponašenje je apsolutno neshvatljivo i neprihvatljivo. Dok se cijela  zemlja bori sa životom i smrti, nepojmljivo je da netko organizira zabavu i da ne shvaća kakav primjer šalje i koliko u opasnost dovodi sve oko sebe. Cijeli vrh stranke osuđuje takvo ponašanje – poručili su iz vrha HDZ-a.

U međuvremenu se oglasio i premijer Plenković za N1 Televiziju.

“Nisam imao vremena pozabaviti se time. Tvrdi da su bili njegov sin i šest prijatelja, da nije bilo nikakvo javno okupljanje, nikakav party. On negira. Sin je podnio ostavku na dužnost šefa civilne zaštite u Glini – to je posljedica te konkretne aktivnosti”, kazao je premijer.

priznajem.hr