Zadnji komentari

Đokoviću kakve veze ima neovisno Kosovo s tvojim neodgovornim ponašanjem i regionalnim korona divljanjem?

Pin It

Why is Plenkovic still not in self-isolation? He literally touched ...

Umjesto da se pokrije po ušima nakon regionalnog korona divljanja, koje je osudio čitav svijet, gotovo svi vodeći svjetski mediji, srpski tenisač Novak Đoković spominje za većinu svijeta neovisnu državu Kosovo, Vidovdan i Kosovsku bitku. Tipična megalomanija vrhunskog tenisača, ali i skromno obrazovanog čovjeka.

Naime, niti je car Lazar tulumario po Beogradu u vrijeme pandemije koronavirusa, a onda stigao u Zadar i sve tamo, uz blagoslov hrvatskog predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, suorganizaciju Hrvatskog teniskog saveza i uz veliku pomoć Gorana Ivaniševića ponovio u nazočnosti, što je posebno neodgovorno, desetine djece, niti je car Lazar, koji je svoju ”carsku karijeru” okončano na Kosovu, bio na korona derneku u Zadru. Derneku, koji je pompozno nazvan Adria Tourom, a koji su, nažalost, podržali i hrvatski mediji, a da se niti jednog trenutka nisu ispričali  hrvatskoj javnosti za regionalni ”Adria” ”raspašoj”.

Kako smo već pisali Novak Đoković se obratio preko Instagrama javnosti, i to po prvi puta otkako je saznao da je pozitivan na koronavirus. Naime, Đoković je objavio tri Instagram priče, a u centru svega mu je Srbiji susjedna država Kosovo, Kosovska bitka, Vidovdan i ostali srednjovjekovni srpski mitovi.  Na Vidovdan se, naime, održala Kosovska bitka 1389. godine, koja je odnijela i cara Lazara.

Dakle, redom, prva objava je objava videa djece iz Prnjavora uz transparent “Prnjavor voli Noleta”, djeca su pjevala pjesmu Vidovdan. Đoković je objavio uvodne stihove te pjesme:

“S Kosova zora sviće.”

U drugoj je objavi Đoković digao razgovor  iz filma Bitka na Kosovu:

“Vidi li se Kosovo odavde, Lazare?”

“Ne vidi se, ali se zna gdje je.”

“Gdje?”

“Vidiš li na nebu ono sijanje?”

“Vidim.”

“E, Kosovo je točno ispod toga”.

U posljednjoj je priči Đoković objavio citat prethodnog patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

Sva sreća za djecu pa Đoković ovog puta nije organizirao Kids day u Prnjavoru, kakav se održao na regionalnom korona derneku u Zadru, nakon kojeg je najmanje jedno dijete bilo pozitivno na koronavirus.

Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje – uđe u vas i povuče vas na dno”, riječi su patrijarha Pavla, a o čemu smo već pisali.

Podsjetimo na kraju i na činjenicu da su švicarski mediji, prije svih Blick, otvorili priču o Đokoviću i naveli kako je zapravo poznati tenisač eksponent velikosrpske politike aktualnog Vučićevog režima u Srbiji, a sve kako bi lobirao za povlačenje priznanja Kosova, što mu baš ne ide od ruke.  Možda bi u slobodno vrijeme Ivanišević i Dino Rađa trebali pročitati što o Đokoviću piše švicarski Blick? Neke bi im stvari bilo jasnije. I na kraju, kao i na početku, kakve veze ima jedna neovisna država, kao što je to Kosovo, s teniskim turnirom i neodgovornim ponašanjem gotovo svih aktera turnira?

Izvor: narod.hr