Zadnji komentari

Osijek - prometno slijepo crijevo

Pin It

Zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović u Osijeku je ispred zgrade glavnog željezničkog kolodvora održala konferenciju za medije na temu prometne povezanosti grada na Dravi. 

''Dok smo nekoć imali nekoliko izravnih linija za Zagreb danas imamo tri izravne linije i posljednji izravni vlak kreće u 16:18 iz Osijeka. Jedini noćni vlak iz Osijeka u Zagreb se ukida. Svi koji nemaju vlastiti prijevoz ili im je preskupo ići automobilom nalaze se u velikim problemima. Građani idu u bolnice na pretrage u Zagreb te moraju doći u ranim jutarnjim satima. Bez noćnog vlaka koji se ukida moraju krenuti već u popodnevnim satima i prespavati u Zagrebu što im stvara nove troškove. 

Samo putovanje vlakom je priča za sebe. U biti nijedna veza nije izravna. Krenemo vlakom pa presjedamo u autobuse pa opet u vlak. Nitko ne zna koliko će put trajati i kad vlak stiže u Zagreb. 

Svi mi u cijeni motornog goriva plaćamo jedan dio koji ide za HŽ, a ostajemo bez linija. Kamo ide taj novac i u što se troši. Pogledajte zgradu ispred koje stojimo. Izgleda kao da je rat završio jučer. U razvojnim planovima modernizacije željeznica Slavonije opet nema. Dok u Europi vlakovi voze 300 km/h u Slavoniji imamo vlak koji ide 20 km/h. Od Osijeka do Koške vlak vozi 60 km/h. Prema Slavoniji nema nijednog niskopodnog vlaka, a sve se opravdava malim brojem putnika. Kako onda objasniti podatke koje župan iznosi o zaustavljenim negativnim demografskim trendovima? Gdje su ljudi? 

U cijeloj državi je zbog korona krize smanjen broj putnika u svim vrstama prijevoza. Zašto se onda samo Osijek i njegovi stanovnici kažnjavaju ukidanjem linija? Kako očekujete da ljudi ostanu živjeti u Osijeku i Slavoniji ako se gase tvornice i smanjuje mobilnost ukidanjem linija. Zar je to Projekt Slavonija kojim se hvale župan i Vlada? Obasipaju nas nekim pustim milijardama koje završavaju na očigledno pogrešnim mjestima'', poručila je Vučemilović.