Zadnji komentari

Trump reagirao na rušenje spomenika: Stavite te životinje u zatvore, sad!

Pin It

thumbs up image royalty free download - thumbs up clipart PNG image with  transparent background | TOPpng

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je skupinu prosvjednika nazvao "životinjama“, pozvavši snage sigurnosti da ih pritvore zbog uništavanja imovine.  "Stavite te životinje u zatvore, sad“, napisao je američki predsjednik u ranoj objavi na Twitteru uz koje je priložio snimku rušenja nepoznatog spomenika, navodno u Portlandu. 

Republikanski predsjednik sebe predstavlja kandidatom zakona i reda, nakon ljeta obilježenog prosvjedima protiv policijske brutalnosti i rasizma koji su često završili nasiljem i uništavanjem imovine. 

Trump je ponedjeljak ujutro prosvjednicima posvetio više objava na Twitteru, prozvavši ih "antifa radikalima“ i pozivajući FBI da ih pritvori. 

Kasnije je na svom profilu na toj društvenoj mreži napisao kako su "Kalifornija i New York otišli k vragu“ i pozvao birače da odaberu njega na izborima 3. studenoga. 

Republikanski predsjednik u ponedjeljak nastavlja svoju političku kampanju posjetom Floridi, jednoj od saveznih država ključnih za konačnog pobjednika na nadolazećim izborima. To je prvi Trumpov politički skup otkako se izliječio od koronavirusa. 

Za to je dobio dopuštenje svog liječnika, no prema javnozdravstvenim uputama trebao bi još neko vrijeme provesti u izolaciji kako ne bi širio virus. 

U isto vrijeme njegov protukandidat Joe Biden posjećuje savezne države u kojima je Trump na izborima 2016. pobijedio Hillary Clinton, uključujući Ohio.  No dok je Trump više koncentriran na velike političke skupove, Biden održava manja događanja, a troši znatno više sredstava na političke reklame. 

direktno.hr