Zadnji komentari

'Legalisti' i 'revizionisti' 2.dio

Pin It

Akademik Josip Pečarić na predstavljanju knjiga - YouTube

Tekst "LEGALISTI" I "REVIZIONISTI" objavio je portal dragovoljac.com:

http://dragovoljac.com/index.php/razno/25120-legalisti-i-revizionisti

Objavljeni rad u Q1 znanstvenom časopisu u kojem je razrađema znanstvena metoda kojom se može ustanoviti je li neki popis istinit ili nije, a na primjeru Popisa navodnih žrtava logota Jasenovac pokazala kako je taj popis lažan snažan je udarac za sve one kojima je Jasenovačka laž koristila za pokretanje agresije na Hrvatsku i koji su poslije poraza kad su od fašističkih agresora hrvatski branitelji napravili - da parafraziram Slobodana Miloševića – zečeve opet u istom naletu i danas koriste Jasenovačku laž u osvajanju Hrvatske.

Zato nitko ne očekuje da će takav uspjeh hrvatske znanosti uopće smjeti netko spomenuti na državnim medijima kao što je npr. HTV. Žalosno je, zapravo, to vidjeti kad znamo da je prof. dr. sc. Neven Elezović bio profesor današnjem ravnatelju HRT-a koji sigurno zna kakva je legenda na FER-u prof. Elezović, a on se ne usuđuje ni spomenuti na HRT o znanstvenom radu svoga profesora (i svoh kolege po struci dr. sc. Nikole Banića) koji je od izuzetne važnosti za hrvatsku državu (citiram: „To je veliko postignuće koje treba biti opjevano.“.).

Uostalom poznato je da su danas sve vrijednosti dobile suprotno značenje (nisam još čuo, ali pretpostavljam da je veleizdaja danas novo domoljublje). I to nije s pojavom virusa, virus je samo pomogao da se takve stvari legaliziraju.

Dat ću jedan primjer oko Peticije ZDS, koja je konačno na sudu okončana pobjedom Thompsona i +Bojne Čavoglave+. Naime tada je većina nastavnika povjesti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu tražila da se sve njihove kolege koje su potpisali tu Peticiju udalje iz strukovnih udruženja. Još tada sam se upitao u naslovu svog teksta: JE LI KATEDRA ZA POVIJEST FF-A SRAMOTA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU? Naveo sam i što o tome kaže poznati hrvatski odvjetnik i kolumnist Zvonimir Hodak koji spominje i neke od potpisnika, mpr.:  Dr. Damir Agić, dr. Neven Budak, dr. Ivo Goldstein, dr. Ivica Prlender, dr. Borislav Grgin, dr. Iskra Iveljić, dr. Bruna Kuntić Makvić, dr. Mirjana Matijević-Sokol, dr. Nenad Moačanin, dr. Drago Roksandić, dr Mario Strecha, dr. Božena Vranješ-Šoljan.

http://www.dnevno.hr/kolumnisti/zvonimir-hodak/i-hitler-nas-je-gledao-829552

Vidimo da se tu nalaze i imena iz najnovijeg skandala s tog fakulteta, a i oko izbora profesora emeritusa. Za Zagrebačko sveučilište je ovakav zahtjev čist humanizam (kod nacista i komunista na vlasti bi potpisnici sigurno gore prošli) pa takvi profesori i trebaju biti izdvojeni kao zaslužni, zar ne? S njima se Zagrebačko sveučilište i ponosi!

Naravno državni mediji u RH imaju opravdanje što ne spominju veliki uspjeh hrvatskih znanstvenika tj. veliko postignuće koje treba biti opjevano.

Naime umro je za srpske sluge u RH njihov velikan Đorđe Balašević. I dok moja Ankica nešto ružno dobacuje kako su se odnosili prema hrvatskom heroju Tomislavu Merčepu čitam Hodaka o tome kako je Balašević lijepo govorio o Vukovaru čiju je obranu Merčep omogućio:

Umro je Đorđe Balašević. Sjajan pjesnik i skladatelj. Malo slabiji pjevač. Referentno sličan Arsenu Dediću. Osim po odnosu prema ovoj državi.  Arsen je u jesen 1991. danima pjevao "Moja domovina“ na HRT-u, a Đorđe je o Arsenovoj domovini mislio onako kako je i rekao u razgovoru za NIN 6. prosinca 1991.: "Mene je lično, od svih onih scena iz Vukovara, koje su bile monstruozne, najviše uplašilo lice one časne sestre koja je u cijeloj toj situaciji bila apsolutno bez emocija.  Kod uhvaćenih ustaša, kod oslododilaca, kod naroda koji izlazi iz podruma s jedne i druge strane, svuda se videlo nešto ljudsko na facama - mržnja, radost, strah, histerija - sem na tim voštanim licima časnih sestara, koja su jedina odavala predumišljaj". 

Ne spominje Hodak samo Arsena:

Žalosno je da, kad su otišli Arsen Dedić, Oliver Dragojević i Kićo Slabinac, svi oni zajedno nisu uzburkali ni dio strasti “ožalošćenog naroda“ kao odlazak Đole.

https://direktno.hr/kolumne/hodak-za-jugonostalgicarski-virus-jos-dugo-nece-biti-izumljeno-cjepivo-224353/

Spominje Hodak i Oliverov ispraćaj. Da i taj ispraćaj je bio veličanstven, ali ne zaboravimo da je to bilo poslije velikog uspjeha vatrenih kada je cijeli svijet bio opčinjen hrvatskom 'šahovnicom' i hrvatskim domoljubljem. Osim hrvatskih političara koji su zbog te spoznaje svoj bijes iskazali isključivanjem mikrofona Thompsonu.

I dok tako moja Ankica stalno o Merčepu, ja si mislim kako je to sve dobrodošlo srpskim slugama u vlastima i medijima da onemoguće široku spoznaju da je ZNANSTVENO dokazano i objavljeno u neutralnom i vrhunskom (Q1) znanstvenom časopisu kako je Jasenovački popis običan lažnjak.

Akademik Josip Pečarić