Zadnji komentari

Prof. Miliša u otvorenom pismu ministru Aladroviću: Evo zašto morate dati neopozivu ostavku

Pin It

Pitam Vas ministre bi li vodili dijete na operaciju kod Veljače ili liječnika? Jer jednako se razumije u socijalu kao i u zdravstvo. Ako Vam dijete doživi vršnjačko nasilje hoćete li ga voditi Veljači na pregled ili stručnjaku? Vi doprinosite kaotičnom stanju u Vašem resoru! 

Tragična smrt dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, koja je umrla zbog zvjerskog premlaćivanja od vlastite majke digla je na noge sve medije i cjelokupnu javnost u Hrvatskoj. Povrh toga, u minulim danima smo suočeni s destruiranjem struke od dijela civilnog sektora i Vas ministre Aladrović.

Jelena Veljača, neafirmirana glumica i spisateljica te jedna od osnivačica građanske inicijative “Spasi me” povodom tragične smrti ove djevojčice prije koji dan je najavila da će od Vas ministre zatražiti da se zabrani da djeca žive s osuđenim nasilnicima te “otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom stručnom timu iz Nove Gradiške”. Veljača je tako dobila novu ulogu na medijskoj pozornici – istražiteljke i sutkinje.

Istu podržavate, a znate da su Jelena Veljača i Nataša Janjić u međusobnim komunikacijama na najprimitivniji način iskazali mržnju, nesnošljivost i prezir prema djelatnicima socijalne skrbi. Nakon njihovih istupa ispred ulaza Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški je osvanuo natpis „Ubojice“. Sada Vam iste koje su potaknule grafitera na taj natpis postaju partneri u reformiranju socijalne skrbi na nivou čitave države i to mimo svih procedura, pravnih uporišta i dobih uzusa struke!

Nisu Vam važni stručnjaci koji imaju građanske hrabrosti preuzeti profesionalnu odgovornost zaštite djece i mladih, prijavljivanja roditelja zlostavljača i koji i sami budu zlostavljani od tih istih roditelja zlostavljača ne samo kroz direktne prijetnje, nego i putem medija, društvenih mreža, pozivima na javni linč tih stručnjaka, članova njihovih obitelji. Što na to kažete Vi kao njihov resorni ministar? NIŠTA!

S Veljačom dogovarate reformu sustava socijalne politike, akcijski plan i posebni očevidnik za slučajeve zlostavljanja u obitelji!?

Pitam Vas ministre bi li vodili dijete na operaciju kod Veljače ili liječnika? Jer jednako se razumije u socijalu kao i u zdravstvo. Ako Vam dijete doživi vršnjačko nasilje hoćete li ga voditi Veljači na pregled ili stručnjaku? Vi doprinosite kaotičnom stanju u Vašem resoru! Je li Vama, ministre i Vašoj bliskoj suradnici, nekompetentnoj Veljači cilj promjena neučinkovitog sustava i dobrobit djece ili imati dobar, medijski poželjan PR i prikazivati se humanitarcima? Pametnima dosta! Po pitanju ministra koji treba otići podsjećam na narodnu izreku kako se zna što čeka onoga tko s vragom tikve sadi!

Izvor: narod.hr