Zadnji komentari

Vučemilović: Treba voditi računa o svim ugrozama po ljudsko zdravlje, a ne samo o jednom virusu

Pin It

Tko je sestra Miroslava Škore? Radila sam kao manekenka i čistačica dok sam  studirala - Večernji.hr

Moje pitanje na aktualnom satu županu Anušiću je bilo vezano uz rad Zavoda za javno zdravstvo o čijem smo izvješću kasnije raspravljali u sklopu jedne točke dnevnog reda. Zavod je dužan mjeriti kvalitetu zraka kako bi se ustanovilo ima li u zraku spojeva štetnih po zdravlje stanovnika naše županije. Zavod je u nadležnosti županije stoga su napisi u dnevnim novinama koje župan obilato financira i drži u životu smiješni, besmisleni i idu u kategoriju naručenih pamfleta. 

Naime, župan je sam priznao kako ne zna da se u cementari u okolici Našica spaljuje otpad mada je njegov dožupan bivši gradonačelnik Našica. Nakon što ga je njegov prvi suradnik ipak izvijestio i potvrdio moj navod vrlo nemušto je htio prebaciti odgovornost na Državni inspektorat koji treba postupati samo ukoliko se prijavi nepravilnost. U ovom trenutku mi ne znamo ima li nepravilnosti jer Zavod za javno zdravstvo ne mjeri kvalitetu zraka mada ima mjerne stanice u cijeloj županiji pa tako i dvije u Našicama.

Stoga su pitanja vijećnika vezano za rad Zavoda za javno zdravstvo itekako bila u skladu s ovlastima županije, a ovo prebacivanje i loptanje s institucijama je ujedno kockanje sa zdravljem  stanovnika naše županije. S onim istim zdravljem u koje se zaklinjete već više od godinu dana, zbog kojeg ste poduzetnicima zabranili rad, građanima ograničili kretanje, djeci uskratili brojne aktivnosti i digli dronove kako bi nas snimali. Dokažite svoju brigu za naše zdravlje tako što će Zavod za javno zdravstvo koji je u nadležnosti županije, konačno početi raditi svoj posao tako što će prepoznati i voditi računa o svim ugrozama po ljudsko zdravlje, a ne samo o jednom virusu.