Zadnji komentari

MLADEN PAVKOVIĆ: Kome treba Pupovac na vlasti?

Pin It

Image result for milorad pupovac

Nema ni jednih izbora u Hrvatskoj, pa tako ni proteklih,  a da se nakon njih  za Milorada Pupovca, Srbina po zanimanju, i za  njegova „tri glasa“, ne trgaju oni koji su na vlasti. Bilo bi razumljivo da ga traže ekstremni ljevičari, oni koji ne vole Hrvatsku, ali da se svaki puta, pa i sada, uspješno „uvaljuje“ i u HDZ, odnosno da ova politička stranka ne može bez njega voditi državu to je ipak malo previše.

Naime, kako može taj i takav politički kameleon biti „partner“ onima koji su stvorili (u krvi) hrvatsku državu, kad nema ni trunke poštovanja prije svega prema onima koji su za nju dali svoje živote? Kako on i njemu slični cijene hrvatsku slobodu ili kako se odnose prema srbijanskim i inim agresorima najbolje su pokazali i ovoga puta kad ni jedan predstavnik „Pupovčeve političke sekte“ nije došao na komemoraciju ni u Vukovar ni u Škabrnju, koji su simboli stradanja Hrvata u obrambenom Domovinskome ratu? Za njega (i njih) su i žrtve i agresor jedno te isto. Oni se čak ni ne srame to i priznati. I nakon svega, zamislite,  kako je sada majkama i očevima koji su izgubili sinove i kćeri, slušati i gledati razne pupovce od Sabora do Vlade? Još im je teže, baš kao i svim istinskim hrvatskim braniteljima kad čuju da se Pupovac bez problema dogovara s HDZ-om, pa čak i da im postavlja uvjete.

Bože, pomozi!

Pupovac ima i svoj (osobni) tjednik s naslovom „Novosti“ u kojem se iz tjedna u tjedan pljuje i bljuje po Hrvatima, a sve to plaćaju i hrvatski porezni obveznici. Tako u najnovijem broju (25. studenoga 2016.) neki člankopisac (Marinko Čulić) piše ili bolje rečeno obrazlaže i zbog čega Srbi nisu ove godine sudjelovali na komemoraciji u Vukovaru. (Škabrnju ni ne spominje). Kaže: „Ovogodišnja kolona sjećanja u Vukovaru bila je napokon odmjerena i civilizirana, što je, naravno, dobro (u onim prijašnjima su valjda sudjelovali „divljaci“, op.a.). Ali istodobno i nije jer se time normalizira nenormalno, a to je da se u kolonu opet ne pozivaju predstavnici Srba, što implicira da je ta kolona i dalje okrenuta protiv njih“.

Bože, pomozi!

Ove godine, 18. studenoga, na dan okupacije Grada Vukovara,  od Bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskoga rata koračalo je najmanje oko 120 tisuća ljudi, a među njima i cijeli hrvatski državni vrh – bez pozivnica!

To je svima bilo normalno, ali ne i pupovcima. Valjda su organizatori Pupovcu i Stanimiroviću trebali poslati „zlatne“ pozivnice da toga dana dođu u Vukovar ili Škabrnju, zajedno sa svojim istomišljenicima, ali eto nisu, pa ovi nisu ni došli tako da je i ova komemoracija „bila okrenuta protiv njih, tj. Srba!“.

Da nije glupo, bilo bi bedasto!

I nakon svega, HDZ s partnerima, na žalost, „ne može“ bez  pupovčeva „tri glasa“!

Ljudi moji, jel to moguće? – zapitao bi se jedan poznati sportski komentator.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)