Zadnji komentari

Unatoč silovanju 11-godišnjakinje, afganistanski tražitelj azila neće biti deportiran iz Njemačke

Pin It

Rapefugees not welcome': Hate stickers appear on lamp posts, bus stops in UK

Afganistanski tražitelj azila koji je osuđen za silovanje 11-godišnje djevojčice u njemačkom gradu Neustrelitzu u siječnju još uvijek je u zemlji i čini se da mu neće prijetiti deportacija.

Kontroverzna odluka da mu se dopusti da ostane na njemačkom teritoriju temelji se na “posebnoj zaštiti maloljetnika u okviru Sporazuma Dublin III”, prema ministru unutarnjih poslova Mecklenburg-West Pomerania Christianu Pegelu (SPD). Osim toga, nacionalnost osuđenog seksualnog prijestupnika nije u potpunosti razjašnjena, pa iako je muškarac naveden kao Afganistanac, njemačka vlada navodno nije sigurna u to, izvijestio je lokalni njemački list Nordkurier.

Podsjetimo, afganistanski migrant, koji je ušao u Njemačku kao maloljetnik bez pratnje, osuđen je u srpnju ove godine, ali je uslijedio bijes nakon što je dobio samo uvjetnu kaznu i nije odslužio zatvorsku kaznu. Nije bilo podataka o njegovoj stvarnoj dobi u trenutku uhićenja, a s obzirom na to da je ogroman broj migranata lagao o svojoj dobi pri ulasku u Njemačku, od liječnika je zatraženo da utvrdi njegovu dob, koju je on procijenio na 16 godina. Kao “maloljetnik”, dobio je relativno blagu kaznu.

Policija vjeruje da su se počinitelj i 11-godišnja žrtva vjerojatno slabo poznavali i vjerojatno bili na spoju. Još uvijek nije jasno jesu li se poznavali iz kruga poznanika ili su se upoznali prije incidenta.

“Mogu i više nego razumjeti da većina građana ovu kaznu smatra preblagom”, rekao je u srpnju Philipp Amthor, lokalni zastupnik CDU-a u Bundestagu. “Naravno, uvijek morate gledati okolnosti pojedinačnog slučaja, ali uvjetna kazna za silovanje 11-godišnje djevojčice teško je spojiva s osjećajem pravde javnosti”, dodao je političar.

Druge istaknute osobe ponovile su Amthorove osjećaje, a zgroženi Rained Wendt, predsjednik policijskog sindikata, rekao je Bildu: “Vladavina prava na ovaj način nema nikakav zaštitni učinak. To govorim ne samo kao predsjednik policijskog sindikata, nego i kao otac i djed.”

Izvor: narod.hr/nordkurier.de