Zadnji komentari

Kina ‘spremna intervenirati’ ako SAD i NATO napadnu Rusiju

Pin It

Can Vladimir Putin Solve Russia's China Dilemma? | World Politics Review

U međuvremenu, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je saveznike da hitno pošalju još streljiva u Ukrajinu

Predstavnik kineskog Ministarstva obrane u subotu je navodno rekao da je Peking ‘spreman intervenirati’ ako Sjedinjene Države ili NATO odluče napasti Rusiju, izvijestio je telegramski kanal – WW3.INFO Battlefield Research.

To se događa u trenutku kada su međuvladin vojni savez i Moskva u sukobu od kada se Švedska službeno priključila NATO-u ranije ovog mjeseca.

Kanal Telegram prenosi izjavu kineskog obrambenog predstavnika: “Kina je spremna vojno intervenirati bilo gdje ako SAD ili NATO odluče napasti Rusiju.” Kontaktirali smo odjel da provjerimo tvrdnju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ranije ovog tjedna upozorio je NATO i Zapad da je Moskva spremna za nuklearni rat ako SAD pošalje vojsku u Ukrajinu. Čelnik Kremlja govorio je uoči izbora 15. i 17. ožujka, koji bi mu trebali dati još šest godina na vlasti.

Putin je rekao da scenarij nuklearnog rata ne ‘žuri’. “Osim (američkog predsjednika Joea) Bidena, ima dovoljno drugih stručnjaka u sferi rusko-američkih odnosa i strateške suzdržanosti. Zato ne mislim da će ovdje sve ići izravno, ali spremni smo za to”, kazao je.

U međuvremenu, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je saveznike da hitno pošalju još streljiva u Ukrajinu. Njegova poruka došla je u trenutku kada američki Kongres nastavlja raspravljati hoće li Kijevu poslati milijarde dolara pomoći.

“SAD, Kanada i Europa moraju učiniti više i potrebna nam je dugoročna predanost kako bismo Ukrajincima omogućili i planiranje”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

hrvatski-fokus.hr