Zadnji komentari

Klevetanje Ordo Iuris-a u emisiji „Nedjeljom u 2 i 3“ i Jugoslavenska zastava na Povorci ponosa u Zagrebu

Pin It

Ordo Iuris Hrvatska

Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris odlučila je reagirati Zahtjevom za ispravak informacije zbog flagrantnih laži koje je gošća emisije „Nedjeljom u 2 i 3“ Arijana Lekić-Fridrih izrekla o Ordo Iuris-u.

Dotična je u predmetnoj emisiji 26. svibnja 2024. izjavila da Ordo Iuris stoji iza financiranja javne muške molitve krunice u Hrvatskoj. Ista je također ustvrdila da molitelji, a i time Ordo Iuris kao njihov navodni financijer, utječu na porast nasilja nad ženama u Hrvatskoj. Zbog potonje izjave Ordo Iuris razmatra pokretanje sudskih postupaka protiv gđe Lekić-Fridrih.

Ordo Iuris podnio je ovog tjedna i prekršajnu prijavu protiv organizatora i sudionika Parade ponosa koja se održala 1. lipnja 2024. u Zagrebu.

Prekršajna prijava je podnijeta zbog isticanja zastave SFRJ pod kojom su tijekom Domovinskog rata počinjeni strašni zločini nad hrvatskim građanima, odnosno jer su osumnjičeni na javnom mjestu remetili javni red i mir te vrijeđali moralne osjećaje građana pa da su time počinili prekršaje iz čl. 5. i čl. 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira .

S poštovanjem / Respectfully,

Filip Đekić, mag.iur