Zadnji komentari

Palo još jedno naselje pod rusku kontrolu u regiji Donjeck

Pin It

Rusija tvrdi da su njene snage preuzele kontrolu nad još jednim naseljem u istočnoj Ukrajini. “Kao rezultat uspješnih vojnih operacija, postrojbe skupine Jug oslobodile su naselje Paraskovivka u Narodnoj Republici Donjeck”, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane, prenosi RIA.

Poveće selo, koji je prije rata brojalo nešto manje od 3000 stanovnika, se nalazi oko 25 km jugozapadno od grada Donjecka. Naselje je do sada bilo pod gotovo potpunom opsadom.

Ministarstvo je također priopćilo da su ruske sjeverne, zapadne i središnje skupine snaga poboljšale svoje položaje na bojnom polju. Prema priopćenju, uništeno je mnogo oružja i vojne opreme proizvedene na Zapadu, kao i u Ukrajini.

Razvlačenje ukrajinske obrane

Nakon mjeseci zastoja, ruska vojska je ove godine preuzela kontrolu nad desecima naselja u istočnoj Ukrajini, a ukrajinskoj vojsci nedostaje ljudstva i streljiva.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je ranije ovog tjedna da se najžešće borbe vode u regiji Donjecka. Rusija je prošlog mjeseca pokrenula veliki kopneni napad na pograničnu regiju Harkov na sjeveru. Analitičari kažu da bi strategija Moskve mogla biti pokušaj prorjeđivanja ukrajinske obrane kako bi se ruskim snagama omogućilo probijanje u drugim područjima bojišta kao što je ovo na kojem danas ostvaruju dobitke.

geopolitika.news