Zadnji komentari

‘Udba vas je postavila/udba vas je skinula’

Pin It

Uz pomoć udbaških doušnika u tajnim službama, Most je srušio Karamarka misleći da to birači nikada neće razumjeti. Danas je to bjelodano jasno? Most je uz pomoć udbaša u više navrata rušio temelje hrvatske države, ali su se, unatoč svemu, javnosti predstavlja kao domoljubna i poštenjačka stranka. Volio bih da su odplesali svoj posljednji ples u politiki, ali nisam u to siguran.

Za koga i zašto uvodite nered u Sabor i državu, te tako obmanjujete javnost? Nije li sramotno ponašanje sabornika Grmoje i Petrova koji je vršio funkciju predsjednika Sabora? Njima nikada nije stalo do funkcija, zar ne? Nije li bolno gledati sabornika Bulja kako igra saborsku ludu? Nije li bolno bilo gledati Petrova koji je nezakonito vodio saziv Sabora?

Zar razumni birači mogu glasati za ovakve oportuniste i licemjere koji se javnosti lažno predstavljaju kao domoljubi i poštenjačine visokih moralnih zahtjeva i koji misle da 15-ak sabornika treba upravljati hrvatskom državom?

Slično su Zidaši sebi stvarali besplatnu promociju. Na temelju njihovog lažnog blebetanja, mnogi oportuni i naivni birači su dobili lažnu nadu vjerujući da će ih ova šačica blebetala spasiti od deložacije. Drugim riječima, oni su spasili sebe jer tako visoke plaće nisu mogli dobiti na tržitu rada. Kakvo licemjerje!

Zašto Most i Živi zid nisu na pristojan način zatražili izmjenu zakona koji se odnose na ovrhu i klevetu? Danas se sve usluge mogu isključiti onome tko ih ne plaća, pa nema potrebe za takvim ovrhama i zateznim kamatama. Novim zakonima bi pokvareni i oportuni odvjetnici prestali pljačkati građane. Tako bi se slobodni i odgovorni građani oslobodili ucjena i progona od političara i odvjetnika. Sprovođenje ovrha treba zakonom zabraniti i Fini. HRT treba svesti samo na dva kanala i smanjiti pretplatu.

Kredite se ne uzimaju na temelju hipoteke kuće ili stana jer u slučaju gospodarske krize, lako ih se more izgubiti, što je noramlno za kapitalistički sustav.

Ono što je Most činio ministru Mariću je za svaku osudu jer tako se ne ponašaju razumni političari, posebice oni koji su dio Vlade. Još je žalosnije što su prihvatili podršku Živog zida nakon raskola u Vladi, dakle, šačice bukina koja je redovno odlazila zaustavljati deložacije, ali ih nikada nisu zaustavili niti su imali takve namjere. Prevarili su birače kao i Most.

Zar Petrov nije pokušao dobiti isti krediti kao i Marić? Međutim, Marić je nemoralan i zaslužuje osudu, a Petrov je savjest i moralna vertikala ovoga prevarenog naroda.

Komunisti i udbaši su izmislili sukob interesa koji uopće ne razumju, ali u povjerenstvu imaju svoje suradnike. Ne smeta im nepotizam jer ga i danas prakticiraju? Pogledajno ustroj zaposlenika na HRT-u. Na nepotitzam se uopće ne osvrću, ali u njemu se skriva veći nemoral nego u sukobu interesa.

Ako se Agrokor prezadužio, zar je za to odgovoran ministar Marić? Nije li on imao sasvim drukčiju funkciju u toj udbaškoj kreaciji? Umjesto da se upitaju komu služi Agrokor, oni se se obrušili na izvrsnog ministra Marića jer ne razumiju temu ili ne žele razumjeti komunističko udbaške prevare i krađe.

Zašto je Agrokor uzimao kredite kod ruskih banaka, mostovci se nikad nisu upitali? Zar u Rusiju nisu pošteni komunisti i udbaši sklonili pokradeni novac jer Rusija je za njih bila sigurna. Nije li u ruske banke dospio pokradeni novac od prodaje Bijelih noći? Sve ovo što znamo je samo dio ruskih kredita. Tko je vlasnik INE?

Bivši komunisti i udbaši su  stvorili Agrokor samo da bi preko njega pokradeni novac legalizirali, dakle, oprali, a izgleda da su u tome uspjeli. Bivši komunisti i udbaši su nakon osamostaljenja ušli u sve političke stranke i u njima su imali veliki uticaj. Tko nadzire lokalnu državnu upravu ako ne bivši komunisti i udbaši, te njihovi potomci?

Danas je jasno da Agrokor treba sačuvati jer njegovom likvidacijom veliki broj hrvatskih grđana bi ostao bez bilo kakve egzistencije. Međutim, nakon uvida revizijske kuće, krivce treba procesuirati i kazniti, te im oduzeti nezakonito stečenu imovinu.

Umjesto da smjene Cvitana i Bajića, Most ih je štitio. Zašto? Da bi srušio Karamarka? Lustracija se nije sviđala komunistima i udbašima, a istraživanje komunističkih i partizanskih zločina nakon Drugog svjetskog rata moglo je okrnjiti ugled današnjim mladim skojevcima. Sjetimo se samo Lex Perkovića!

Uz pomoć udbaških doušnika u tajnim službama, Most je srušio Karamarka misleći da to birači nikada neće razumjeti. Danas je to bjelodano jasno? Most je uz pomoć udbaša u više navrata rušio temelje hrvatske države, ali su se, unatoč svemu, javnosti predstavlja kao domoljubna i poštenjačka stranka. Volio bih da su odplesali svoj posljednji ples u politiki, ali nisam u to siguran.

Opozivanjem najboljeg ministra u Vladi, Most je iz Vlade zauvijek udaljio stručnjake  i rezervirao takve funkcije za neznalice iz političkih stranaka. Pogledajmo načas Mostove ministre koji nisu dorasli funkcijama koje su obnašali. Umjesto da su hrvatski politički poletarci stali na stranu nekomunističkih stranaka i da su od njih tražili promjene političkog i gospodarskog sustava, oni su podržali neokomunizam u Hrvatskoj.

Kakvi su to birači koji su svoje glasove dali šačici nemoćnih i bezuticajnih blebetala jer njeguju samoupravljačku svijest? Takvi birači su bili članovi Radničkih savjeta, ali nakon privatizacije i promjene gospodarskog sustava, te funkcije su izgubili.

Danas su oni najveći neprijatelji privatnog vlasništa jer ga više ne mogu sticati pukim blebetanjem na sjednicama Radničkih savjeta. Tako su svojim glasovima na izborima postali i neprijatelji hrvatske države. Međutim, odgovorni birači ne brane samo svoje osobne interese nego brane i interese krvlju stvorene države. Takvi su odgovorni birači, a takvih je u RH jako malo.

Uzrok ove krize u državi je Most jer nema stručne ljude za gospodarstvo. Zbog toga će sigurno biti kažnjeni na slijedećim izborima, ali ne znam koga će tada kuditi mostovci. Najvjerojatnije Plenkovića i HDZ-e. Ne vjerujem da će ih i dalje podržavati komunisti i udbaši jer su mostovci svojom tvrdoglavošću raskrinkali njihove namjere,  a to može biti kobno za njih i njihovo potomstvo.

Srećko Radović/kamenjar.com