Zadnji komentari

Tuga i jad u Srbu: ‘Okupila se šačica bijednika na pasulju’

Pin It

Na obilježavanje tzv “Dana ustanka” u Srbu su se okupili članovi Saveza antifašističkih boraca Republike Hrvatske, Srpsko narodno vijeće, došli su Pupovac, Mesić, antifašističke udruge, ali i protuprosvjednici, sve je bilo puno policije.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić održao je govor u kojem je izrazio zadovoljstvo što je ponovno u prilici nazočiti obilježavanje ove obljetnice prenosi kamenjar

‘Bijedni pokušaji pojedinih grupica pokušavaju omesti ovaj skup zbog čega smo pod snažnim policijskim nadzorom. Istinu se može neko vrijeme potiskivati, ali je se ne može pobijediti’, kazao je Mesić.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac posljednji je govorio na svečanosti te se zahvalio svima koji su došli na obilježavanje Dana ustanka.

‘Hvala vam što ste došli da pokažete da štujete iste vrijednosti koje su štovali i ustanici. Od njih nećemo nikada odustati. Ustanak je nastao zbog strašnih zločina. Je li u ustanku bilo grešaka? Jeste. Jesu li ubijani ljudi u aktu osvete? Jesu‘, rekao je Pupovac te je pozvao uzvanike da minutom šutnje odaju počast svim žrtvama ustanka.

Obilježavanje je osiguravalo 150 što interventnih što specijalnih policajaca te je prošlo bez ijednog zabilježenog incidenta.

priznajem.hr