Zadnji komentari

MLADEN PAVKOVIĆ: Svake godine pred Oluju Pupovac radi pomutnju!

Pin It

Image result for pupovac četnik

Ovo nije normalno. Milorad Pupovac uoči svake obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja svim silama skreće vodu na svoj mlin. No, nije ni to najgore. Najgore je što mu više gotovo nitko ne želi odgovarati na njegove uvrede, klevete, marginaliziranja i falsificiranja. Većina se ponaša po onoj narodnoj – ne želimo s bedakom imati posla!

Sada je napisao i nekakvo otvoreno pismo, a u povodu, kako je rekao, ometanja (nekakvog) komemorativnog skupa u Glini, na kojem su ga dočekali i ispratili sa zvižducima. Očito je ljudima dosta njegovih pretvaranja, pa su odlučili da mu jednostavno kažu – odi bre u Srbiju prodavati maglu!

U tom „nadroljanom“ pismu uz ostalo piše da je „nemali broj slučajeva u kojima su u posljednjih više od 20 godina Srbi u Hrvatskoj bili ometani ili sprečavani u sjećanju na stradanje svojih sunarodnjaka u ratovima 1941-1945. I 1991.-1995.“

Laže.

Zatim navodi da je mali broj srbijanskih spomeničkih mjesta i mjesta spomen – kosturnica koja nisu bila uništena, bilo oskrnavljena nakon vojnih i policijskih operacija Bljesak i Oluja.

Laže.

Zatim ponavlja priče o velikom stradanju Srba tijekom II. svjetskog rata, ali ne i Hrvata koji su ginuli od srbijanske ruke i tijekom NOB-a, a poglavito nakon 1945. godine.

Stradanja nevinih Hrvata tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata uopće ne spominje. Taj dio povijesti za njega ne postoji, samo ako su u pitanju Hrvati. Kad ste čuli da se izjasnio tko je bio agresor na Republiku Hrvatsku?

Ove godine ga je strašno pogodilo što se uz njega na tim komemorativnim skupovima koje je organizirao on sa svojim  kompanjonima nisu pojavili i predstavnici Vlade, Sabora, a nije došla ni predsjednica Republike. No, nije ga smetalo što nisu došli ni Srbi, koje on ne predstavlja, a koji imaju svoje političke stranke i udruge koje su tri puta jače od primjerice njegove udruge Srpskog narodnog vijeća ili političke stranke koju je osnovao zajedno sa navodnim ratnim zločincem Vojislavom Stanimirovićem.

Neki su ovom kontraverznom i smušenom politikantu u Glini dobacivali – „A gdje su naše žrtve?“ na što im je on odgovorio, baš kao i Josipović i slični – da „nema moje ili naše žrtve“. U prijevodu to znači da su svi  krivi za Domovinski rat i da su sve žrtve podjednako važne, što će reći da na taj način izjednačava žrtvu i agresora!

Pupovac je itekako svjestan da ništa ne predstavlja u hrvatskoj politici, osim tih nekoliko glasova, s kojima uvijek nastoji „držati za muda“ one na vlasti. 

Ove godine su mu napokon okrenuli leđa, pa ih je očito sram stati uz njega, poglavito uoči najvećeg hrvatskog blagdana – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

S obzirom da Srbija 5. kolovoza također  na svoj način obilježava Oluju, taj će se politički čovječuljak toga dana sigurno naći u Beogradu, a ne u Kninu.

I još nešto: možemo mi protiv njega govoriti i pisati koliko hoćemo. Ako ga nazivamo četnik to za njega nije uvreda. On će se kočeperiti poput purana tako dugo dok mu hrvatska država ne zatvori financijsku pipu, bez obzira na njegova dva-tri stolca u Hrvatskom saboru!

A ovo njegovo najnovije otvoreno pismo nije ništa drugo nego ulizivanje Srbiji uoči Oluje.

Stoga, sve čestitke predsjedniku Vlade, Sabora i predsjednici Republike Hrvatske da su mu svojim nedolaskom na njegove derneke napokon dali – vritnjak! 

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)