Zadnji komentari

SDA želi srušiti sporazum Tuđman-Izetbegović

Pin It

Image result for bakir izetbegovic smijesno

Ugovor o granici između Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji je u primjeni, iako nije ratificiran, jest onaj kojega su 1999. godine potpisala dvojica predsjednika, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović, i kojim se utvrđuje kako je granica BiH i Hrvatske na moru određena ‘središnjom crtom morskog prostora između kopna RH i BiH, u skladu s Konvencijom UN-a o pravu mora iz 1982. godine’.

Danas se u potpunosti ignorira činjenica da su Tuđman i Izetbegović povukli i granicu na moru, što znači da gradnja Pelješkog mosta na sadašnjoj lokaciji nije uopće prijeporna, piše Večernji.


Hrvatski zastupnici u oba doma državnog Parlamenta reagirali su u utorak, odgovarajući na istup bošnjačkog dužnosnika iz Stranke demokratske akcije Halida Genjca, koji je i izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH, koji je u subotu problematizirao izgradnju Pelješkog mosta priklanjajući se zahtjevima bošnjačke oporbe da se taj projekt zaustavi sve dok se ne riješi pitanje morske granice kod Neumskog zaljeva. Ovaj ugovor bio je i dio drugih sporazuma oko korištenja luke Ploče te slobodnog prolaska kroz Neum.

Po tome ispada da je SDA, na čijem je čelu Alijin sin Bakir, protiv ugovora koji je potpisao njihov duhovni otac.

direktno.hr